Naime , fotografija sa nazivom ” Život sa druge strane ” , nikoga doslovno nije ostavila ravnodušnim , a sa jedne strane uredna i doterana devojčica koja bezbrižno pije sok , nesvesna da sa druge strane izloga jednog valjevskog izloga posmatra ona . Naime , taj tužni , čežnjivi pogled kroz staklo rastužio je Srbiju i fotografija zabeležena kroz objektiv valjevskog fotografa Đorđa Đokovića i danas se gleda sa knedlom u grlu.

Kako sazanjemo , fotograf Đorđe Đoković je zahvaljujući njoj osvojio prvu nagradu na konkursu “Nacionalne geografije” na temu “Ljudi”.”Bio sam angažovan na fotografisanju dečjeg rođendana. Sve se to ovde dešavalo i u jednom trenutku sam video na izlogu scenu gde dve devojčice stoje jedna naspram druge i gledaju se. Hteo sam to da fotografišem i dok sam prilazio, jedna devojčica koja je stajala unutra se pomerila i nastala je ta fotografija. Uhvaćen je taj momenat gde devojčica koja stoji napolju naslonjena na izlog, gleda u nju”, prisetio se Đorđe.

Naime , fotografiju je kaže video odma , a kasnije je shvatio šta je se zapravo desilo . “Fotografiju sam video odmah, kada sam je prebacio sa aparata na telefon, da je uhvaćen dobar kadar, dobar momenat, ima priču, ali posle kad sam pogledao na kompjuteru, video sam da u devojčicinom oku ima suza i osmeh na licu… Ja je nisam video od aprila ove godine, od kada je nastala fotografija. Ono što sam dobio od informacija jeste da je iz Lajkovca pored Valjeva”, ispričao je Đoković. Ostatak ovde.