VODA U SUDOPERI STOJI I SLABO OTIČE? Ne treba vam majstor, rješenje imate kod kuće, EVO KAKO DA PROČISTITE ODVOD

0

Možemo reći da je začepljeni sudoper jedan veliki problem kada su u pitanju svakodenvni poslovi, a pogotovo ako trebate oprati suđe ili nešto kuhati. Ukoliko vi nemate sredstvo koje vam može pomoći u tome, mi vam danas dajemo par savjeta uz pomoć kojih mžete jednostavno da odčepite sudoper.

Ukoliko vam se dešava situacija da vam voda ostaje u sudoperu i ne prolazi kroz cijevi, onda ćete to najlakše da riješite uz pomoć gume za odštopavanje i samo je potrebno da stavite tu gumu na sudoper i pokretima ćete pustiti vodu.

Osim toga možete i zapamtiti ovaj trik koji vam može biti od koristi. Kako bi odčepili odvod koji ima velike naslage masnoće, u tome vam slučaju mogu da pomognu soda bikarbona i ocat, a prvo je potrebno da zakuhate vodu dok ona ne počne da kipi pa kada zakipi onda je nasite u odvod.

Nakon toga je potrebno da naspete jednu kašiku sode bikarbone i da pustite da stoji par minuta, pa onda naspite jednu čašu ocata a sve to i zalijte sa kipućom vodom, dok je vaš posao tu završen.

Ukoliko se desi situacija da vi nemate sode bikarbone, a želite iskoristiti ovaj trik, kao zamjenu tome možete da iskoristite običnu sol. Sao je potrebno da naspete pola čaše soli u vaš odvod pa onda da pustite da to djeluje par minuta.

Sve to je nakon toga potrebno zaliti sa kipućom vodom i vaš je posao tu gotov. Ipak, ako i dalje ne možete da riješite problem začepljenog sudopera, onda bi bilo dobro da pogledate odvodnu cijev ispod njega i zbog njenog oblika koje u obliku slova “U” se često znaju tu zaglaviti ostaci hrane i prljavštine.