TRA*IČNA SUDBINA MIRE STUPICE ! GLUMICU ZADESILE TRI TRA*EDIJE, ISTINA KOJA BOLI !

0

Glumica Mira Stupica ostavila je veliki trag u domaćoj kinematografiji, a njen život bio je veoma težak. Naime, rođena je 1923. godine kao najstarije dijete Radomira Todorovića i Danice. Imala je dva brata koja su još kao djeca pre*inuli, dok je treći brat, čuveni glumac Bora Todorović. Rođena je u Gnjilanu, gdje su joj roditelji i radili kao profesori u Gimnaziji, a odrastala je u siromaštvu.

Otac joj je pre*inuo kada je imala deset godina, kada su se preselili u Gornji Milanovac, da bi život nastavili kasnije Aranđelovcu. Poslušala je porodicu i upisala Trgovačku akademiju u Beogradu, a kako je nije interesovala, bježala je iz škole kako bi otišla u pozorište. Njen brat Bora Todorović i ona proveli su okupaciju Beograda tokom Drugog svjetskog ra*a u Beogradu, a tokom ra*nih godina su se snalazili kako su umijeli i znali.

-Mamu su otpustili. Kuća je bila rastresena od bombardovanja, kroz rupe ulazili su hladnoća i sneg. Nema hrane, nema drva. Uveče kad ležemo, mi oblačimo kapute, čarape, pa čak i rukavice. Bora traži da onako u mraku igramo slovo na slovo, i to samo o hrani. Sklepao je neku dasku sa točkićima i uputio se na Železničku stanicu da bude nosač i da nas svojim radom hrani – prisjećala se Mira u svojim memoarima.

Mira Stupica se prvi put udala kada je imala samo 19 godina. Bio je to brak sa glumcem i ple**ojem Milivojem ’’Mavidom’’ Popovićem, koji je trajao četiri godine. U tom braku dobila je ćerku Minu, koja joj je podarila unuku Miu i praunuka Maksima.

TRAGIČNO I MUČNO DETINJSTVO MIRE STUPICE U životu je prošla mnogo toga lošeg, a ipak postala DIVA JUGOSLOVENSKOG GLUMIŠTA

Drugi njen brak bio je sa velikanom pozorišta Bojanom Stupicom sa kojim je bila do njegove smrti. Kasnije se udala za Cvijetina Mijatovića, koji je bio član Predsedništva SFRJ.