GLUMAC IMA HENDIKEP KOJI VUČE OD PETE GODINE ! LJUBA BANDOVIĆ JE NA PRIJEMNOM PREĆUTAO JEDNU STVAR !

0

Glumac Ljubomir Ljuba Bandović važi za jednog od najtelentovanijih glumaca sa ovih prostora. Izuzetnim glumačkim bravurama i stilom igranja nikoga ne ostavlja ravnodušnim, kako reditelje, kolege tako i publiku.

 

 

Ovaj talentovani glumac je na prijemnom ispitu slagao da ima dobar sluh. Naime, imao je samo pet godina kada je počeo ujutro da se budi sa zapušenim lijevim uhom. Tokom dana stanje bi se nekkako i normalizovalo. Sa porodicom se spremao da krenu na more, kada je rekao ocu i majci da opet ima problema sa sluhom,a oni su odgovorili da će na moru plivati i roniti i da će sve biti u redu. Ipak, na moru se situacija nije ništa popravila ,a kada su se vratili kući, roditelji su odlučili da a odvedu raznim ljekarima, prvo u Vranju, onda u Skoplju i na kraju u Beograd. Poslednji pokušaj spasavanja sluha na lijevom uhu bila je posjeta čuvenom profesoru Kirilu Haralampijevu na VMA.

 

 

– Sećaću se tog imena dok sam živ. Odneli smo mu sve nalaze koji su godinama rađeni, on je ponovo uradio neophodne testove i situaciju mi objasnio na sledeći način: „Znaš sine, kad crkne sijalica, ne možeš da je otvoriš da bi povezao žice unutra, nego moraš da zameniš celu sijalicu. A to je teško izvodljivo“. Naravno, s vremenom sam saznao da je medicina i tehnologija toliko napredovala da postoje načini da se ušni živac, koji mi je oštećen, „popravi“. Odnosno, da se oživi veštačkim putem, što podrazumeva otvaranje lobanje iza uha, da bi se stavio stimulator. Razgovarao sam sa stručnjacima koji su me pitali da li bih to uradio? Rekao sam da ne bih. Ne plašim se toga da mi otvaraju glavu, ali, posle godina provedenih u tišini, bojim se kako ću reagovati ako pročujem na to uvo. Šta ću onda da radim? – pita se tada Bandović.

INTERVJU, LJUBA BANDOVIĆ: Moji otac i majka su pravili cipele u “Koštani”, a ja sam sa 10 godina znao da ću biti glumac! | Serbiantimes.info