OVAJ SOK ĆE VAM ISPRŽITI SALO: Svaki dan ćete imati PO POLA KILOGRAMA MANJE, radi kao ŠVAJCARAC

0

Ovaj napitak vam može pomoći u procesu ubrzavanja metabolizma, pored potrebe za uravnoteženom ishranom koja uključuje puno voća i povrća i redovnu hidrataciju vodom. Prije spavanja prvo pričekajte nekoliko sati da ništa ne jedete, a zatim neposredno prije spavanja napravite napitak od sljedećih sastojaka:

Sastojci koji će vam biti potrebni su sljedeći:

Pola cijeđenog limuna,
Kašičica isjeckanog peršuna
Pola kašičice cimeta
Pola kašičice sirćeta
dva i po dl vode

Ako se pridržavate uputstava, ujutro biste trebali imati pola kg manje i, što je vjerovatno još važnije, nećete biti nimalo naduti. Međutim, čak i ako večeru u potpunosti ne zamijenite ovim napitkom, nakon mjesec dana korištenja moći ćete još brže vidjeti poboljšanja. Biljka peršuna ima debeo, žilav, bijelo-žuti korijen i visoka je 50-100 cm. Uspravna stabljika ima sjajne, perasto rascjepkane, tamnozelene listove. Mali i bijeli, cvjetovi su raspoređeni u složene štitove. Jajoliki plod je boje od zelenkasto sive do crne, a cijela biljka ima lijepu aromu. Porijeklom iz mediteranske regije dolazi peršun.

Gotovo univerzalno se uzgaja kao biljka. Terapeutska komponenta biljke je sušeno voće (Petroselini fructus), list (Petroselini folium) ili korijen (Petroselini radix). Plodovi se najčešće koriste kao sirovina za lijekove, dok se listovi i korijenje najčešće koriste u kuhinji. Visoki nivoi vitamina C, bioflavonoida, pektina i drugih aktivnih supstanci u limunu su prvenstveno odgovorni za njihov pozitivan učinak na zdravlje. Limunov sok pruža širok spektar zdravstvenih prednosti za naše tijelo, od kojih neke uključuju promicanje smanjenja težine jer pospješuje probavu, ima antibakterijska i antivirusna svojstva, jača imunitet i služi kao osvježivač zraka. Limun ima povoljan uticaj na skoro svaki organ u tijelu.