Filip Živojinović ima drugačiji pogled na Lepu Brenu. Brena je uvijek bila svjesna otvorenog mišljenja Filipa Živojinovića o njoj. Krenuvši na svoju turneju, zanosna Brena osvojila je publiku svojim očaravajućim nastupima u renomiranoj dvorani “Zetra” u Sarajevu. Bez straha otkriti svoje emocije, bez napora je prenijela svoju strast na pozornicu. Tijekom intervjua znatiželjni novinar raspitivao se o njezinim planovima za izdavanje nove glazbe, na što je Brena revnosno otkrila kako njezini obožavatelji neće dugo čekati.

 

  • Uzbudljivo je otkrila da je njezina nadolazeća pjesma kreacija talentiranog glazbenika Filipa. Mozak nastanka te pjesme je Filip, koji ima ultimativni autoritet i stručnost kao producent Aleksandrine turneje. Napravio je remek-djelo koje je duboko osvojilo moje srce, do te mjere da ga istinski želim snimiti kao reprezentaciju svih žena, ne samo na Balkanu, već i širom svijeta. Brena je izrazila iskrenu nadu da će ova pjesma doista dirnuti duše svih nevjerojatnih žena koje postoje, s posebnim intenzitetom u svom glasu. Filip Živojinović ima drugačiji pogled na Lepu Brenu. Iako je u biološkom srodstvu s majkom Zoricom, koja ima značajno mjesto u njegovim naklonostima, Brena je ta koja ga je odgajala i obasipala mu neizmjernu ljubav.

Upravo zbog te duboke veze dobiva nepokolebljivu podršku u uspostavljanju svog brenda i stvaranju iznimne glazbe. Podsjećamo, Filip je za Brenu skladao jednu od njezinih najzanimljivijih balada pod nazivom “Boliš i ne prolaziš”. Ostaje neizvjesno hoće li nova pjesma postići isti uspjeh. Brena, poznata i kao Fahreta Jahić, ikonska je figura u povijesti balkanske glazbe i simbol jugoslavenske glazbene scene. Rođena 20. listopada 1960. godine u Tuzli, na svoj glazbeni put krenula je osamdesetih godina prošlog stoljeća kao članica benda “Slatki Greh”.

  • Njezin jedinstveni spoj popa i folka, kasnije prepoznat kao turbo-folk, doveo ju je do goleme popularnosti i statusa ikone. S impresivnim rekordom od preko 25 milijuna prodanih albuma, Lepa Brena nije samo glazbena senzacija već i značajan kulturni simbol koji je uvelike utjecao na glazbeni krajolik bivše Jugoslavije. Rođena 20. listopada 1960. godine u Tuzli, koja se nalazila u bivšoj Socijalističkoj Federativnoj Republici Jugoslaviji, Fahreta Jahić, nadaleko poznata kao Lepa Brena, djetinjstvo je provela u Brčkom, u Bosni i Hercegovini. Kao najmlađe dijete Abida Jahića i Ifete Smajlović, odrasla je u skromnoj obitelji muslimanskog porijekla, porijeklom iz okoline Srebrenika.

Uz sestru Faket i brata Faruka, Brena je odrastala u okruženju koje je gajilo duboko poštovanje prema glazbi i kulturnim običajima. Fahretina strast prema glazbi postala je očita u mladosti. U petom razredu osnovne škole debitirala je na kazališnim daskama osvojivši publiku izvedbom pjesme Kemala Montena “Sviraj mi o nja” na društvenoj smotri. Ovaj ključni trenutak učvrstio je njezinu predanost nastavku glazbene karijere.

  • Kroz vrijeme školovanja u srednjoj školi Fahreta je usavršavala svoje vještine čestim nastupima na plesnjacima u Brčkom, stekavši neprocjenjivo iskustvo pod svjetlima reflektora. Dok je odrastala, imala je duboku ljubav prema glazbi i gajila težnje da postigne veličinu u odabranoj karijeri. Nepokolebljiva podrška njezine obitelji odigrala je ključnu ulogu u njegovanju njezina umjetničkog razvoja. Tijekom njezinih godina formiranja u Brčkom posijano je sjeme za ono što će na kraju procvjetati u izvanrednu karijeru jedne od najistaknutijih zvijezda na Balkanu.

Putovanje Lepe Brene u glazbenu industriju započelo je u nježnoj dobi, a njezina strast prema glazbi postupno je poprimala oblik dok je činila prve značajne korake prema svjetlima reflektora. Njezin neosporan talent nije promaknuo pažnji i ubrzo se našla na sceni tijekom srednjoškolskih dana u Brčkom, gdje je postala redovita pojava na lokalnim plesnim događanjima.

Ti rani nastupi poslužili su kao kamen temeljac njezine scenske osobnosti, jačajući njezino samopouzdanje kao izvođačice. Sa svojih 19 godina, Fahreta je 1980. godine doživjela značajnu prekretnicu na svom profesionalnom putu pridruživši se bendu “Lira Show”. Iako je bend već stekao reputaciju na lokalnoj glazbenoj sceni, Fahretin dolazak ih je potaknuo na veću popularnost. Slijedom toga, bend se odlučio rebrendirati u “Slatki Greh”, ime koje će s vremenom postati sinonim za uspjeh diljem Jugoslavije.