Filip Živojinović je u zadnje vrijeme često meta svih medija s obzirom na uspjeh njegove supruge Aleksandre Prijović koji je mnoge ostavio bez teksta. Pored toga što je on uspješan producent, on je također i tekstopisac velikog broja pjesama Aleksandre Prijović, ali i svoje maćehe Lepe Brene.

Brena, koja je dugo godina bila zadivljujuća u svijetu pop muzike, jednom je dostigla takav nivo slave bez presedana da je postala kulturni fenomen. Čak i sada, Brena nastavlja da krasi binu, krećući na potpuno novu turneju koja će sigurno biti dočekana velikim trijumfom.

  • Tokom svoje turneje Brena se našla u stanju ugroženosti, posebno tokom koncerata u sarajevskoj “Zetri”. Njene emocije su nekontrolisano preplavile dok ih je izlivala na pozornici. Brena je u razgovoru s novinarom suptilno aludirala na nadolazeće izdanje nove pjesme koja će nesumnjivo obradovati njene fanove.

Napomenula je da je pjesmu stručno producirao Filip. Briljantna pjesma, koju je orkestrirao Philip, koji nadgleda cijelu Aleksandrinu turneju, potpuno me je oduševila. Duboko sam dirnut njenim talentom i primoran sam da dokumentujem njenu umjetnost u ime žena širom svijeta, šireći se izvan Balkana.

Ova želja ostaje nepokolebljiva dok završavamo naše vrijeme u “Zetri”. Sa iskrenom emocijom, Brena je strastveno prenijela te osjećaje, nadajući se da će ova pjesma duboko odjeknuti kod svih izvanrednih žena među nama. Filip Živojinović ima izrazitu perspektivu kada je u pitanju Lepaja Brena.

Iako je biološki povezana sa svojom majkom Zoricom, koja zauzima posebno mesto u njegovom srcu, Brena mu je pružila brigu i obilje ljubavi. Upravo iz tog razloga dobija značajnu podršku u izgradnji svog brenda i proizvodnji muzike visokog kalibra. Vrijedi napomenuti da je Filip za Brenu stvorio značajnu baladu pod nazivom “Boliš i ne prolaziš”.

Budući uspjeh nove pjesme tek treba da se odredi. biografija: Jedna od renomiranih jugoslovenskih pevačica Lepa Brena, izvorno Fahreta Jahić Živojinović, nadaleko je poznata po svom talentu. Rođena je 20. oktobra 1960. godine u Tuzli, a prve godine života provela je u Brčkom.

Njeni roditelji, Abid i Ifeta, omogućili su joj skromno i bezbrižno vaspitanje. Uz svoju upečatljivu ljepotu, Brena ima sestru Faketu i brata Faruka. Školovanje je završila u Osnovnoj školi “Zaim Mušanović”, gdje je odlikovana kao učenik generacije. Štaviše, njene košarkaške veštine su bile izuzetne, iskoristivši njenu izuzetnu visinu od 180 cm kao stratešku prednost.

Brena se školovala u cijenjenom klubu “Interplet” u Brčkom. Nadimak “Brena” dodelio joj je njen instruktor fizičkog vaspitanja Vlade Bajera. Sa sedamnaest godina aktivno je učestvovala na renomiranom takmičenju „Mladi graditelji“ održanom u njenoj srednjoj školi.

Svojom izvedbom hita pokojnog pjevača Kemala Montena, “Sviraj više prijatelju”, zauzela je prvo mjesto, nakon čega je krenula na put nastupa zajedno sa Yudexi bendom na raznim plesovima i takmičenjima. Brena nije gubila vrijeme upuštajući se u uspješnu solo karijeru, posvetivši se masteriranju i isporuci stranih melodija na osnovu preferencija svojih obožavatelja.

Istovremeno je njegovala njegujući žanr bosanske sevdalinke u granicama svog ličnog utočišta. Unatoč nedostatku romantičnih sklonosti, privukla ju je prvobitni partner, slučajno stariji od nje za 5,6 godina. Nažalost, njihova romantična veza je kratko trajala. Godine 1979. donela je tešku odluku da se preseli u Beograd i upiše studij turizma na Prirodno-matematičkom fakultetu.

  • Tragično, finansijski pritisak na Abidinog oca, koji je radio kao medicinski tehničar i zbrinjavao cijelu porodicu, onemogućio joj je da nastavi sa studiranjem. Teška srca Brena je bila primorana da napusti fakultetsko obrazovanje i vrati se u Brčko. Ipak, ustrajala je u pokazivanju svojih izuzetnih vokalnih sposobnosti na raznim skupovima, zasluživši simpatičan nadimak „mala koja peva rok“.

U tom periodu bend Lira Show, porijeklom iz Novog Sada, otputovao je u Brčko u nadi da će pronaći novog vokala. Fahreta je u početku imala rezerve prema udruživanju sa Sašom Popovićem, uglavnom zbog toga što je preferirala nenarodne pesme. Međutim, brzo su uspostavili međusobno razumevanje i odlučili da sarađuju, na veliko negodovanje Brenninih roditelja.

  • Neustrašena njihovim protivljenjem, hrabro je sela u voz i krenula na put u Bačku Palanku na svoj inauguracioni nastup. Nije joj trebalo dugo da obezbedi stalnu poziciju u cenjenom novosadskom hotelu Park. Brenin talenat bio je široko priznat, kao i njen nekonvencionalni smisao za modu, koji je izazvao pomiješana mišljenja.

Iako su neki smatrali da je njena odjeća neprikladna, ona je ostala nezainteresirana za ispitivanje i zagrlila je svoje tijelo s nepokolebljivim samopouzdanjem. Uprkos majčinom neodobravanju, ponosila se time što je sama kreirala svoje kostime, čak i ako je to značilo da ih je njena majka nevoljno sašila.