Danas smo za Vas pripremili listu najopasnijih horoskopskih znakova, odnosno znakovi koje je najbolje izbjeći ako ne želite da Vam se desi nešto opasno u životu. Pogledajte koji ste Vi na listi koja se nalazi ispod.

Prema astrološkim vjerovanjima, pojedinci posjeduju mješavinu pozitivnih i negativnih osobina u svom karakteru. Ali je li moguće da određeni horoskopski znakovi zaista predstavljaju značajnu prijetnju? Prema definiciji koju daje Merriam-Webster rječnik, izraz “opasno” odnosi se na nešto što posjeduje kapacitet ili vjerovatnoću da prouzrokuje štetu ili predstavlja rizik. Određivanje najopasnijeg horoskopskog znaka stvar je subjektivnog tumačenja, jer je sam koncept otvoren za različite tačke gledišta.
  • Međutim, određeni horoskopski znakovi mogu pokazivati ​​osobine koje povećavaju vjerovatnoću uključivanja u ponašanja koja su tipično povezana s opasnošću. Dakle, ostaje pitanje: koji horoskopski znak se smatra najopasnijim? Prema studiji sprovedenoj 2021. godine, nedavno istraživanje je zaključilo da je Jarac horoskopski znak povezan sa najvećim nivoom opasnosti.
Istraživači su izvršili analizu astroloških znakova 485 zabilježenih serijskih ubica u pokušaju da utvrde preovlađujuće znakove u ovoj kohorti. Zapanjujuće, skoro 40 posto ovih zloglasnih osoba rođeno je u znakovima Raka, Riba, Strijelca ili Škorpije. Međutim, znak Jarca je taj koji se pojavljuje kao najopasniji, jer ubice Jarca pokazuju najveći prosječan broj žrtava. Tokom 2015. godine obišlo je mnoštvo članaka u kojima se tvrdi da je FBI izvršio sveobuhvatno ispitivanje koje je klasificiralo horoskopske znakove prema njihovoj vjerovatnoći da sudjeluju u kriminalnim aktivnostima.
U okviru ove navodne studije, Rak je označen kao najopasniji znak. Međutim, važno je napomenuti da ne postoje dokazi koji potvrđuju postojanje ove studije, jer FBI nije zvanično objavio nikakve zaključke o ovoj konkretnoj temi. Važno je imati na umu da prisustvo korelacije ne znači automatski da postoji uzročno-posledična veza. Činjenica da dvije varijable dijele sličnosti ne ukazuje nužno na uzročnu vezu. Da bi se steklo sveobuhvatno razumijevanje osnovne dinamike, potrebna je dublja analiza.
Uzimajući u obzir individualne osobine ličnosti i statističke podatke, napravili smo rangiranje horoskopskih znakova na osnovu njihovog stepena opasnosti i prevare. 1. Pada između 22. decembra i 19. januara, horoskopski znak Jarac Jarac, poznat po svojoj prirodnoj sklonosti ka odvažnosti, ističe se kao najopasniji astrološki znak. Ovaj konkretan znak pokazuje sklonost upuštanju u nedozvoljeno ponašanje širom svijeta. Od sitne krađe do odvratnih čina agresije, Jarac posjeduje izvanrednu vještinu u izvođenju takvih radnji.
Ipak, njihov pad leži u njihovom zanemarivanju razboritosti, što ih čini podložnim zarobljavanju. Lav, kao drugi horoskopski znak, obuhvata one rođene između 23. jula i 23. avgusta. Lavovi, poznati po svojoj vatrenoj energiji i simbolizirani lavom, ponekad mogu izgledati nemirni zbog burnih emocija i sporadičnih epizoda psihoze.
Vođeni svojom impulzivnom prirodom, pojedinci rođeni pod ovim astrološkim znakom imaju tendenciju da dopuste svom bijesu da ih nadvlada, što predstavlja potencijalnu prijetnju onima oko sebe u nezgodnim trenucima. Škorpije imaju inherentnu sklonost ka ljubomori, agresiji i sadizmu, što predstavlja njihovu inherentnu opasnost. U određenim situacijama, Škorpija koja je i zavidna i borbena ima potencijal da bude velika opasnost.
Njihova sklonost ka okrutnosti omogućava im da ostvare kontrolu nad drugima, i iako ne mogu direktno učestvovati u nedozvoljenim radnjama, posjeduju sposobnost da ih prikriveno organiziraju. U periodu od 22. novembra do 21. decembra, osobe koje su rođene pod astrološkim znakom Strelca Sa svojom izvanrednom sposobnošću za krađu i snažne volje, pojedinci Strijelci posjeduju impresivnu mješavinu lukavosti i spretnosti koja ih čini neukrotivim prisustvom.
Generalno, Strelčevi izbegavaju da pribegavaju nasilju, osim ako njihova lična bezbednost ne visi o koncu. Međutim, s obzirom na odgovarajuće okolnosti, oni su u stanju da pokažu ekstremnu brutalnost. Nedavni nalazi iz istrage koju je sproveo Las Vegas Review-Journal otkrivaju da Strijelci, poznati po svom majstorstvu u krađi, drže najveći broj zatvorskih kazni za provale, pljačke, krivotvorine i prijevare u pritvorskom centru okruga Clark. Peti horoskopski znak, Vodolija, obuhvata one osobe rođene od 21. januara do 18. februara.
Ličnost osoba Vodolije može se tačno opisati kao da poseduje i manipulativne i osvetničke sklonosti. Iako obično pokazuje dobre manire, Vodolija se zaista ističe u carstvu osvete. Njihov urođeni šarm i izuzetna sposobnost za liderstvo daju im stručnost u umjetnosti manipulacije i hakovanja. Horoskopski znak Vage obuhvata osobe rođene od 23. septembra do 22. oktobra. Osobe rođene u horoskopskom znaku Vaga nisu izuzete od bavljenja kriminalnim aktivnostima vezanim za novac i drogu.
  • Iako su predstavljeni simbolom vage, oni nisu imuni na nezakonito ponašanje, iako se ne upuštaju u nezakonite radnje bez truda. Njihov glavni naglasak je na pitanjima finansija, što ih često tjera da učestvuju u kriminalnim aktivnostima koje donose novčanu korist, kao što su pljačke banaka. Štaviše, privlači ih privlačnost droge. Međutim, Vage se obično suzdržavaju od činjenja zločina kao usamljene osobe i umjesto toga odlučuju se za saradnju s organiziranim grupama kako bi ostvarile svoje ciljeve.
Sedmo mjesto u horoskopskom kalendaru zauzimaju Ovnovi, osobe rođene od 21. marta do 19. aprila. Svojom nepokolebljivom odlučnošću, pojedinci rođeni u znaku Ovna žestoko odbacuju svaki privid autoriteta i brzo reaguju na svakoga ko pokušava da nametne svoju kontrolu. Nije neobično da traže utočište od svakodnevne rutine tradicionalnih zanimanja udubljujući se u nedozvoljena zanimanja, kao što je ugovorno ubistvo, kako bi postigli uspjeh i ispunjenje.
Istinito prema očekivanjima, Las Vegas Review-Journal je izdvojio Ovnove kao grupu koja je najosjetljivija na podmetanje požara. Osmi znak zodijaka su Ribe, koji obuhvata osobe rođene od 19. februara do 20. marta. Pojedinci rođeni pod znakom zodijaka Riba predstavljaju veći rizik za svoju ličnu dobrobit, a ne za one oko sebe. Pod upravom Neptuna, planetarnog entiteta koji je povezan sa sklonostima ovisnosti i željom da izbjegnu stvarnost, pojedinci Ribe se nažalost suočavaju sa većom podložnošću borbi sa zloupotrebom supstanci, posebno droga i alkohola.
Blizanci, deveti horoskopski znak, obuhvataju osobe rođene od 21. maja do 20. juna. Iako se Blizanci obično smatraju najneomiljenijim astrološkim znakom, ključno je priznati da oni ne predstavljaju značajnu opasnost. Iako su Blizanci možda skloni da učestvuju u nezakonitom ponašanju, njihove radnje se obično vrte oko krađe, a ne nasilja. Njihova urođena dispozicija obilježena je nedosljednošću i sklonošću površnosti.
Horoskopski znak Devica, koji se proteže od 23. avgusta do 22. septembra, zauzima istaknutu 10. poziciju među svim znakovima. Sa svojim urođenim perfekcionizmom, Djevice posjeduju izuzetnu sposobnost za prikrivenu krađu, koristeći svoju pedantnu prirodu da izvedu čin s neusporedivom vještinom. Njihova stručnost u ovoj oblasti je toliko besprijekorna da se pokazuje izazovom otkriti bilo kakve tragove njihovih nedjela.
Kada su u pitanju nezakonite radnje, hakiranje i provala se pojavljuju kao zločini kojima su Djevice posebno sklone. 11. Rak (21. jun – 22. jul) Horoskopski znak Rak, koji traje od 21. juna do 22. jula, poznat je po svojim nežnim i saosećajnim osobinama. Prepoznati po svojoj izvanrednoj emocionalnoj prijemčivosti, pojedinci rođeni pod horoskopskim znakom Rak često se smatraju jednim od najprilagodljivijih u pogledu svojih osjećaja. Iako ih se obično ne doživljava kao prijeteće, njihove duboke emocije ih povremeno mogu potaknuti na strastvene radnje kada su gurnuti preko svojih pragova.
  • Dvanaesto mjesto u astrološkom kalendaru zauzima Bik, horoskopski znak koji se proteže od 20. aprila do 20. maja. Prema analizi koju je sproveo Review-Journal, osobe sa horoskopskim znakom Bik se najmanje nalaze među kriminalcima u okrugu Clark. To sugerira da se Bik smatra najmanje prijetećim znakom. Međutim, vrijedi napomenuti da su osobe rođene pod ovim znakom često povezane s opasnim činom slanja poruka tokom vožnje. Ova aktivnost predstavlja značajnu opasnost ne samo za vozača Bika već i za one u neposrednoj blizini, kako navodi Vaš Tango.