Nakon potencijalnog incidenta koji uključuje približavanje dvaju zrakoplova, užurbanu zračnu luku zahvatio je pakao dok je jedan od zrakoplova bio zahvaćen plamenom. Video snimka zabilježila je potresan prizor u zračnoj luci Haneda u Tokiju, gdje je zrakoplov Japan Airlinesa viđen kako gori iz kojeg su izbijali gusti oblaci tamnog dima.

Kako javlja NHK, pista je trenutno u plamenu, a na licu mjesta je više vatrogasnih vozila. Japanska obalna straža iznijela je teoriju da je došlo do sudara između zrakoplova Japan Airlinesa i jednog od njihovih zrakoplova, iako ta tvrdnja još nije potvrđena. Srceparajućim obratom sudbine, kolosalan zrakoplov, koji je prevozio više od 300 putnika, tragično je eksplodirao u zračnoj luci u blizini Tokija, samo dan nakon što je snažan potres jačine 7,6 stupnjeva po Richteru razorio velika područja duž zapadne obale Japana.

U zastrašujućem prikazu snimljenom na filmu, zrakoplov Japan Airlinesa našao se u žestokoj vatri dok je bio stacioniran na pisti zračne luke Haneda u Ota Cityju u Tokiju. Prozori na strani aviona namijenjeni putnicima postali su kanali za bujice plamena, što je rezultiralo doista uznemirujućim prizorom. Prema izvješćima japanske televizije, sudar između putničkog zrakoplova i aviona obalne straže tijekom slijetanja doveo je do velike eksplozije. Jeziva snimka prikazuje prozore i vrata putničkog aviona koje je zahvatio plamen, dok se vatreni krhotine s trupa letjelice spuštaju na pistu. Osim toga, još jedan video bilježi srcedrapajuću scenu putnika koji očajnički bježe duž piste, pokušavajući pobjeći iz pakla.

 

Eksplozija zrakoplova, kako je potvrdio predstavnik Japan Airlinesa, dogodila se s otprilike 400 putnika. Glasnogovornik NHK-a je obavijestio da su putnici trenutno u postupku evakuacije. Status ozlijeđenih ili smrtnih slučajeva proizašlih iz incidenta ostaje nepoznat. Odmah nakon događaja, vatrogasne ekipe su brzo reagirale na mjesto događaja, hrabro se boreći sa žestokim plamenom uz pomoć brojnih crijeva, kako je kamerom snimila japanska televizija NHK.