Prema statističkim podacima, većina muškaraca koji se često upuštaju u nevjeru obično počine najmanje tri čina preljuba prije nego što snose bilo kakve posljedice. Nije neuobičajeno da ove osobe uspješno prikrivaju svoje nesmotrenosti i do četiri godine. Stoga, kada suprug prizna aferu dugu desetljeće, koja obuhvaća cijeli njegov brak, to razumljivo privlači značajnu pozornost.

Na svojoj web stranici posvećenoj nevjeri započeo je svoju pripovijest izjavom naklonosti svojoj supruzi, iako popraćenu priznanjem čestih izdaja. Prije njihove veze, nevjerno se ponašao s drugim ženama, bez ikakve grižnje savjesti. Trenutačno održava istodobne odnose s tri osobe, koje od milja naziva “lutkicom”, baš kao i svoju ženu, osiguravajući da ne dođe do zabune. Mišljenja o mom mentalnom stanju mogu biti različita, neki me označavaju kao poremećenog, a drugi me prepoznaju kao muškarca. Međutim, ne slažem se ni s jednom percepcijom.

Ja sam jednostavno prosječan pojedinac koji se oslanja na jednu određenu “potporu” kako bi unaprijedio svoje postojanje i učinio ga ugodnijim. Zašto se odlučujem upustiti u izvanbračne avanture? To je zato što čvrsto vjerujem da ta iskustva doprinose mom rastu kao predanog supružnika i roditelja. Vjerujem da je moguće da žena cijeni moje postupke diskretnog druženja s drugim osobama. Zato je velikodušno darivam raskošnim darovima, a tijekom naših intimnih susreta – koji se događaju dvaput mjesečno – iskustvo nadilazi ono što bi bilo da sam vjeran. Bez prisutnosti drugih žena koje zaokupljaju moje fantazije, on bi jednostavno bio običan.

Dane određene za ulazak u izvanbračne zajednice također je otkrio dotični supružnik. Ponedjeljke i srijede rezervira za susrete sa svojim ljubavnicima, vješto maskirajući svoje aktivnosti u teretane ili izlaske s prijateljima u očima svoje nesuđene supruge. Prema njihovom dogovoru, ovi dani rezervirani su isključivo za njegove diskretne eskapade. Kako bi osigurao da njegove eskapade nikad ne traju duže od tri mjeseca, on namjerno smišlja “incident” koji ga natjera da prekine vezu sa svojom djevojkom. Nevjerojatno, niti jedan od ovih incidenata nije predstavljao opasnost da njegova tajna bude otkrivena njegovoj ženi.

Prema stručnjacima za veze, postoje različite metode na koje žena može otkriti mogućeg nevjernog partnera. Ne preporučuju, na primjer, pregledavanje njegovog telefona ili računala, već jednostavno traženje da ga posudite. Ako je odgovor čvrsto “ne”, postoji razlog za zabrinutost. Osobe koje su u dužoj vezi nemaju razloga skrivati ​​bilo kakve poruke. Također je važno uzeti u obzir nove veze i prijateljstva. Na ovaj način mogu započeti određene romantične eskapade, gdje će partner otvoreno razgovarati o susretima i izražavati svoju zaljubljenost, često je ne skrivajući, samo nudeći “prihvatljiva” opravdanja.

Nadalje, promjene u rutinama i ponašanju mogu potaknuti potrebu za istragom – kao što je odlazak na posao drugim putem, korištenje drugog načina prijevoza ili primanje neočekivanih darova. Ako postoji razlog za zabrinutost, preporučljivo je izravno se raspitati. Prema psiholozima, većina pojedinaca zapravo ne voli laganje i često će izbjeći dati odgovor, što ukazuje na povećanu vjerojatnost nevjere.