Objava da se Haris Džinović razvodi od Meline, nakon ljubavi koja je trajala više od dva desetljeća, došla je kao šokantno otkriće. Džinović je u više navrata pričao o svom životu i prekidu veze s Melinom. Nedavno je pjevačica uočena kako konzumira alkohol u javnom prostoru. Točnije, snimka koja bilježi točan trenutak pojavila se na raznim platformama društvenih medija. Haris nasred ulice traži utjehu u alkoholu, utapajući svoju tugu. Korisnik koji je podijelio video na društvenim mrežama rekao je da bi čak i neživ predmet bio ganut do suza.

  • Dopustite nam da vam osvježimo sjećanje na Harisovu prethodnu usporedbu Meline s poznatom glumicom Sofijom Vergarom, izražavajući joj svoju nepokolebljivu podršku. Haris je samouvjereno tvrdio da mu nitko, pa ni Sofia Vergara, ne može parirati (smijeh). Naravno, nisam mogao a da ne cijenim taj osjećaj, jer Haris ima istaknutu ulogu u mom životu. Naša obitelj i naša djeca također su dio te jednadžbe. Rijetko izlazim iz tog uskog kruga jer je u njemu moja najveća predanost – naglasila nam je jednom prilikom Melina. Da mi nije pružio potrebnu podršku, sve bi mi se raspalo. Uspjeh i postignuća koja danas imam izravan su rezultat načina na koji se ponašao prema meni prije svih tih godina. Ispunjena sam ogromnim ponosom kada se sjetim njega. Sredinom dvadesetog stoljeća, s početkom jeseni 26. rujna, na ovaj je svijet došao Haris Džinović.

Nedvojbeno je ostavio neizbrisiv trag u prethodnom desetljeću u svom području, a ne sumnjamo da će se njegov utjecaj osjećati iu prvim desetljećima sljedećeg stoljeća. I tu ne staje. Njegova će glazba trajati dugo nakon što on ode, zauvijek će povećavati vrijednost kako vrijeme prolazi. U ovoj biografiji namjerno sam izostavio godinu rođenja jer ona nije sama po sebi presudna za razumijevanje nečijeg života.

  • Želim pojasniti da ovo izostavljanje nema namjeru prikriti bilo kakvu informaciju, već više ponoviti osjećaj koji je davno izrazio pjesnik: “…tvoje su godine, tvoje godine ljubavi… one su mlade i one su vječne …” Baš kao i Haris, čije samo prisustvo uvijek budi osjećaj mladosti, tako su i njegove pjesme odavno urezale svoje trajno mjesto među melodijama koje će trajati i čuvati se zauvijek. Hari, rođen u srcu Sarajeva u intelektualnoj radničkoj obitelji, ima izvanrednu sposobnost da kroz svoje stihove prenese vječnu i mladenačku bit ljubavi. Njegova kreativna snaga je na vrhuncu, osvaja veličinom i ljepotom ovog osjećaja koji nas sve obuzima. Harijeve godine ostaju bezvremenske, ostavljajući trajan utjecaj na one koji ga slušaju. Tijekom svog djetinjstva imao je privilegiju provoditi dovoljno vremena sa svojom brižnom bakom i djedom, koji su ga obasipali ljubavlju, kao što je i običaj za bake i djedove, pogotovo kada im se unuk rodi pod prozračnim i nedostižnim znakom Vage.

Budući da je jedino dijete u obitelji, njegova majka Hatka ulazi u scenu, darujući mu harmoniku u dobi od devet godina, kao znak njegove rastuće muzikalnosti i kao nagradu za njegova akademska postignuća, s ciljem da ga nadahne da se istakne u njegove studije. Međutim, mladi Hari odlučno odbija bilo kakvu pomoć, čak i od članova vlastite obitelji, uključujući i učiteljicu glazbe. Umjesto toga, samostalno uči svirati harmoniku, bez napora oponašajući melodije s radija i svladavajući prve akorde.

  • Odgajan isključivo od strane svoje majke nakon preranog odlaska njegovog oca, ovaj mladić je trebao odvraćanje od privlačnosti ulica i neugodnih suputnika. Međutim, harmonika ga nije uspjela osvojiti tijekom 1960-ih, što ga je potaknulo da se prebaci na klavir. Jedini dostupni klavir u to vrijeme slučajno se nalazio u gimnazijskoj dvorani. Umjesto da se fokusira na nezanimljive akademske teme, utjehu je pronašao u istraživanju različitih glazbenih žanrova. Osim klavira, okušao se iu sferama sviranja gitare, postupno se transformirajući u pravog rockera. To ga je navelo da osnuje svoj prvi rock bend, iako je njegovo postojanje bilo kratkog vijeka. Nepokoleban, ustrajno je nastavio svoje glazbeno obrazovanje, ne odstupajući od svog odabranog puta.