Pjevačica Svetlana Ražnatović Ceca u razgovoru o svojim iskustvima sa zaljubljivanjem otkrila je manje poznatu stranu svoje osobnosti o kojoj rijetko govori. Sjećanje na to kakav je osjećaj zaljubiti se nestalo mi je iz glave. Međutim, kad se upustim u novu vezu, postoji kratko razdoblje dražesnog šarma. Moja je namjera uvijek drugima otkriti sebe, nekoga tko je vedar i optimističan.

  • Ovo raspoloženje ostaje konstantno bez obzira jesam li zaljubljen ili ne; Nastavljam se smiješiti i upuštati se u razigranu šalu. Ipak, u početnim fazama zaljubljenosti nađem se u stanju zbunjenosti – sa smiješkom je ispričala Svetlana tijekom gostovanja u emisiji “Ako progovorim”. Mučim se sastaviti čak i najjednostavniju rečenicu. To me ispunjava sramom i samoponižavanjem. Nezadovoljan sam svojim trenutnim stanjem. Puno mi je draže kad sam opuštena, kad se mogu bezbrižno šaliti. Pazim da dopustim da se toliko zanesem da izgubim sav osjećaj pribranosti. Jednom me je prilikom Anastazija vidjela u takvom stanju i bila je u nevjerici što je primijetila, kako je ispričala Ražnatovićka govoreći o svojoj kćeri.

Anastasia jednostavno nije mogla shvatiti da u tim trenucima mogu biti toliko neinteligentan, da ne mogu artikulirati svoje misli. U takvoj nevolji me je zatekla na jednom druženju i sve vreme se smejala na moj račun – prisetila se Ceca. Susrela sam se s nevjericom i zbunjenošću kad je uzviknula: “Može li doista biti da si tako zapetljan i zbunjen?!” Međutim, uvjeravam vas, veza se za mene odvijala upravo tako – zamršena i zamršena zbrka.

  • Pjevačica je zaključila ističući kako ovo iskustvo ima veći značaj. Vrijedi napomenuti da je Svetlana Ražnatović, poznata i kao Ceca, otvoreno, uz širok osmijeh, priznala da je “grozna” kada je u pitanju snalaženje u prometu. U emisiji “Ako progovorim” Svetlana je ispričala da je nekada sama uživala vozeći se Beogradom, ali da je trenutno stanje u gradu, uključujući i situaciju sa parkingom, potpuno umanjilo njenu želju za vožnjom. Nadalje, njezina sklonost vožnji većih vozila također je oslabila, jer više ne želi voziti sama. Duhovito je napomenula da oni koji je voze sada postaju dosadni, dok je prije ona bila ta koja bi bila frustrirana za volanom.

Bilo da je pješakinja ili vozačica, Svetlana priznaje da je užasna i u jednom i u drugom, a tu je činjenicu šaljivo naglasila. Ceca, rođena kao Svetlana Veličković, odrasla je u selu Žitorađa kod Prokuplja kao najstarije dete Mirjane i Slobodana Veličkovića. Njezini roditelji, učitelj i trgovac, usadili su joj snažan osjećaj za pravdu i asertivnost. Bilo da se radi o manjem saobraćajnom incidentu ili ličnom nezadovoljstvu, Ceca se ne libi da izrazi svoje osjećaje, često uzvikujući:

  • “Gdje gledaš, brate?!” Ta se asertivnost proteže i na njezino iskustvo vožnje i pješaka. Cecina strast prema glazbi bila je vidljiva od malih nogu. Kad joj se rodila sestra Lidija, Ceca je bila presretna jer je konačno dobila druga za igru ​​s kojim dijeli svoju ljubav prema glazbi. S nepunih devet godina prvi je put stala na pozornicu na jednom lokalnom vjenčanju osvojivši publiku osebujnim pješčanim glasom koji će ubrzo postati njezin zaštitni znak. Unatoč zahtjevnosti školovanja u osnovnoj i srednjoj veterinarskoj školi, Ceca nije napuštala svoj san o glazbenoj karijeri. Danju je marljivo učila veterinu, a noću je pokazivala svoj vokalni talent, nastupajući na raznim mjestima. Ova neumorna predanost omogućila joj je da kultivira svoje vještine i utre put budućem uspjehu u glazbenoj industriji.

U pratnji oca Slobodana, svojim nastupima krasila bi pozornicu. Upravo na jednom od takvih nastupa njezin je talent zapazio Mirko Kodić, renomirani skladatelj i harmonikaš. Impresionirana njezinim umijećem, ponuđen joj je prvi profesionalni ugovor s PGP RTS-om. Godine 1988. snima svoj debi album pod nazivom “Cvetak zanovetak”. Uspjeh ovog albuma je neosporan, jer je ponijela prestižnu titulu najuspješnijeg debitanta na ilidžanskom festivalu. Ovo ju je postignuće gurnulo prema vrhuncu pop glazbene industrije.