Marko Kon je poznati srpski muzičar za kojeg je šira javnost saznala nakon izbora pjesme za Eurosong. On se borio godinama sa viškom kilograma a sada je drastično smršao. Jelovnik za mršavljenje Marka Kona jednostavan je i vrlo učinkovit, a rezultira gubitkom od nevjerojatnih 45 kilograma.Glazbenik Marko Kon je uz vodstvo stručnjaka i nepokolebljiv poticaj supruge uspješno skinuo 45 kilograma. Mukotrpan put prema mršavljenju pokazao se izazovnim, ali u konačnici isplativim.

 

Često se događa da pretile osobe svoje stanje pripisuju hormonskom poremećaju, a ta je tvrdnja obično točna. Ovaj poremećaj produžava krug pretilosti, stvarajući začarani krug. Osobno sam prošao opsežne pripreme, žrtvovao se, tražio savjete kod liječnika i liječio se na endokrinološkom odjelu.

  • Bio je to iscrpljujući proces. Sada je stvar volje i razumijevanja da se trebam suzdržati od prekomjernog konzumiranja čokolade. Početni koraci uključuju traženje smjernica od obrazovanog stručnjaka u području medicine. Ključno je pozabaviti se metaboličkim procesom, ističe Kon.

Promjena životnih navika u početku predstavlja izazov. Ne postoji čarobna dijeta ili rješenje; ono što je uistinu važno jest broj kalorija unesenih tijekom dana. Svodi se na količinu, a ne na pretjerano razmišljanje. Kvaliteta hrane određuje količinu koju treba konzumirati.

Prvi korak je donošenje odluke, a zatim obvezivanje na nju. Međutim, važno je napomenuti da jednostavnost nije sinonim za ovaj proces. Kako je to dobro rekao Marko Kon, “Nismo debeli jer jedemo, nego jedemo jer imamo višak.” Glad koja se osjeća s 45 kilograma ne može se usporediti sa sadašnjim osjećajem.

 

Marko Kon uspješno je skinuo kilograme uz pomoć pažljivo smišljenog jelovnika.Tijekom razdoblja od 100 dana, Marko Kon držao se monotone prehrambene rutine, konzumirajući jedinstvenu vrstu mesa za svaki od svoja tri dnevna obroka. Značajno je da je favorizirao opcije koje su bile bogate mastima. Za ilustraciju, kad bi za jutarnji obrok odabrao svinjski vrat, nastavio bi jesti isto jelo i za podnevni i za večernji obrok.

Prvi dan 

Za doručak možete uživati ​​u ukusnoj porciji 3-4 sočna odreska od svinjskog vrata.

Za pripremu odrezaka od vratine za više porcija prikupite sljedeće sastojke: kilograme odrezaka od vrata, tri glavice luka, sol i papar (po želji možete dodati i bijelog vina, otprilike 2 decilitra).

Pripremu odreska započnite tako da ih obilno začinite solju i paprom. Ostavite odreske da se kratko odmore prije nego zagrijete ulje u tavi za pečenje. Kad se ulje zagrije, pažljivo dodajte luk i pržite ga dok ne dobije prekrasnu zlatnosmeđu boju s obje strane.

Jelovnik za ručak kao glavno jelo nudi ukusne odreske od svinjskog vrata.

Za večeru se prepustite ukusnom izboru masne ribe poput lososa, haringe, skuše i bakalara, stručno kuhane s malo maslaca.

  • Prema nutricionistima, preporuča se uz svaki obrok uključiti svježu salatu od kupusa, zelja i mješavine povrća.

 

Između obroka bilo je dopušteno konzumirati dvije vrste međuobroka, kao što su mliječni proizvodi poput jogurta, mladog sira i kiselog mlijeka, kao i razno voće među kojima su maline, kupine, borovnice, brusnice, ribizli i jagode. Osim toga, dopušteno je ukupno 20 grama koštunjavog voća poput oraha, lješnjaka, badema i pistacija.

Uz meso razmislite o tome da u svoj obrok uključite povrće s niskim udjelom ugljikohidrata kao što su cvjetača, brokula, kelj, prokulice i zeleni grah.

 drugi dan.

Za doručak se prepustite sočnom odresku.

Za ručak, obrok po izboru je ukusan odrezak.

Za večeru uživajte u raznovrsnoj masnoj ribi, uključujući losos, haringu, skušu i bakalar, sve stručno pripremljeno s malo maslaca.

 

Trećeg dana.

Za doručak možete uživati ​​u ukusnom izboru svinjskih lungića začinjenih začinima po želji.

Za ručak možete uživati ​​u ukusnom jelu od svinjskih lungića začinjenih omiljenim začinima, kuhanih uz luk i mješavinu aromatičnih začina.

Za večeru vas čeka mala porcija do savršenstva ispečene mljevene junetine.

Četvrtog dana,

Za doručak možete uživati ​​u ukusnom obroku mekih janjećih kotleta.

Za ručak se prepustite ukusnoj kombinaciji janjećih kotleta popraćenih mješavinom povrća uključujući patlidžan, papriku i tikvice, sve začinjeno nizom aromatičnih začina.

  • Glavno jelo za večeru bit će ukusan odrezak.

 peti dan.

Za doručak možete uživati ​​u ukusnom obroku koji se sastoji od više komada mljevene govedine koji su prženi do savršenstva.

Za ručak sam uživao u porciji pržene mljevene govedine koja se sastojala od više ukusnih komada.

  • Jedna ilustracija kulinarske kreacije koja uključuje mljevenu govedinu.
    Za ovaj recept pripremite sljedeće sastojke: 5 kg mljevene junetine, 400 g bukovača, 1 žličica mljevene paprike, 2 dl soka od rajčice, 100 g slanine, 3 dl goveđe juhe, 5 žlica ulja, 1 žlica gustina, origano, mješavina začina, sol, papar, 1 žlica ulja, 1 žlica temeljca i poriluk.

Za večeru možete uživati ​​u prekrasnoj kombinaciji pilećih ražnjića s hrskavom slaninom.