Bio je predmet Brennine prve naklonosti. Mirko Krlić bio je Brenina prva ljubav, a on je otvoreno dijelio brojne aspekte njihove romanse. Dugo su uživali u zajedništvu, tijekom kojeg je proslavljeni pjevač izrazio duboku ljubav prema Lepoj Breni. Međutim, sudbina nije bila naklonjena njihovoj vezi. Iz mojih početnih interakcija s Brenom postalo je očito da ona posjeduje ogromnu čežnju za osnivanjem obitelji. Njezina žarka želja bila je stvoriti poticajno okruženje okruženo voljenima, posebno djecom, koju je izuzetno cijenila.

  • Sjećanje na njezinu duboku tugu kada je ostala u samoći unutar hotelske sobe zauvijek će ostati ukorijenjena u mojim mislima. Krlić, Brenina prva ljubav, otkrio je da ju je prilikom posjeta često otkrivao uplakanu, što ukazuje na to da teško podnosi samoću. Podnošenje muka samoće za nju se pokazalo velikim izazovom jer su joj roditelji bili smješteni u Brčkom, dok je ona ostala u izolaciji. Intenzitet njezinih emocija bio je toliki da je zatekla sebe kako neprekidno plače puni sat. Dok sam promatrao njenu nesposobnost da se pribere, donio sam odluku da je obavijestim: “Pripremi se, Breno, krećemo na put u Brčko!” Najvećom žurbom skupila bi svoje stvari i zajedno bismo ušle u moj živahni crveni Fiat coupe. Za nešto više od sat vremena brze vožnje stigli bismo do njezine rezidencije u Bosni. Krlić je tu informaciju otkrio “Yugopapiru” i “Saboru”, dodajući: Brenino lice ozarilo bi se tek kada bi se našla u okvirima roditeljskog doma.

Kratke trenutke provela je u društvu obitelji prije povratka u Zrenjanin, gdje je svojim pjevačkim umijećem privlačila goste prvenstveno u Vojvodinu. Našu mladost odredilo je zajedničko vrijeme, prisjetio se prvi dečko Lepe Brene, s kojim je pjevačica provela niz godina, podgrijavajući glasine o skoroj udaji. Brena je nadimak dobila po Vladi Bajeri, profesoru tjelesnog. Lepa Brena, rođena kao Fahreta Jahić Živojinović, cijenjena je pjevačica iz Jugoslavije koja je stekla veliki renome.

  • Rođena je u Tuzli 20. listopada 1960. godine, a svoje formativne godine provela je u Brčkom. Abid, njen otac, i Ifeta, njena majka, osigurali su joj skromno i blaženo odrastanje. Brena je blagoslovljena i sestrom Faketom i bratom Farukom. Ostvarila je izuzetan uspjeh da je nakon završenog školovanja u OŠ „Zaim Mušanović“ proglašena učenicom generacije. Osim akademskog uspjeha, Brena se istaknula iu košarci, iskoristivši svoju impresivnu visinu od 180 cm u svoju korist. Trenirala je u cijenjenom klubu “Interplet” u Brčkom. Nadimak Brena dodijelio joj je profesor tjelesnog Vlade Bajera. Sa sedamnaest godina upisala je srednju školu i sudjelovala na renomiranom natjecanju „Mladi graditelji“.

Očaravši publiku svojom izvedbom pjesme “Sviraj još, prijatelju” pokojnog Kemala Montena, osigurala je prvo mjesto i krenula na put nastupa uz Yudexi bend na raznim plesnjacima i natjecanjima. Njena solo karijera strelovito je krenula, marljivo je učila i izvodila strane pjesme po želji publike, njegujući ljubav prema sevdalinci u udobnosti vlastitog doma. Budući da nije bila osobito sklona romantici, istinsku ljubav doživjela je tek kad je upoznala 5,6 godina starijeg partnera, iako njihova veza nije opstala.

  • Godine 1979. seli se u Beograd i upisuje Prirodoslovno-matematički fakultet, smjer turizam. Unatoč financijskom pritisku koji je to predstavljalo za njezinu obitelj, Abidin otac, medicinski tehničar, uzdržavao je cijelo kućanstvo svojom skromnom plaćom. Ovaj teret postao je prevelik za podnijeti, pa je Brena morala napustiti fakultet i vratiti se u Brčko. Unatoč ovom neuspjehu, nastavila je pokazivati ​​svoj pjevački talent na lokalnim okupljanjima, zbog čega je dobila nadimak “mala koja pjeva rock”. U to vrijeme u Brčko dolazi grupa Lira Show iz Novog Sada u potrazi za novim pjevačem. U početku dvojbena oko saradnje sa Sašom Popovićem, Brena je na kraju ipak pristala na suradnju s njim, unatoč protivljenju roditelja. Bili su zabrinuti zbog toga što će njihova kći nastaviti karijeru barske pjevačice. Ipak, Brena je sjela na vlak i otputovala u Bačku Palanku na svoj prvi nastup.