Veza Katarine Radivojević i Olivera Mandića prekinuta je naglo, čini se preko noći. Katarina Radivojević i Oliver Mandić održavaju desetljeće dugu vezu. Živeći duže vrijeme u istom stanu, pjevačica i kantautor imali su krug poznanika koji su s nestrpljenjem iščekivali vijest o skorom vjenčanju. No, na opću nesreću, stvarnost se pokazala posve drugačijom, te se ljuljala na rubu skandala. Nagađa se da je naprasno napustio društvo jedne od najzanosnijih žena u javnosti.

  • Ujutro ju je zamolio da isprazni njegov stan i pokupi svoje stvari jer gaji osjećaje prema Maji Kozlici, 22 godine mlađoj ženi s kojom se na kraju i oženio. Istog trenutka prestala je ljubavna veza Katarine Radivojević i Olivera Mandića, koja je za glazbenika postala stvar povijesti. Maja, direktorica na Beogradskom sajmu, bila je majka njegove kćeri. Otvoreno je izrazio oduševljenje mirom i jedinstvom svoje obitelji. Nasuprot tome, Katarina je dulje vrijeme pokušavala pronaći mir, što ju je navelo da sreću potraži u inozemstvu, gdje trenutno živi i radi. Do danas se jako malo zna o Katarininim kasnijim emotivnim odlukama nakon prekida s Oliverom. Među svima vlada znatiželja, pitanje je li uspjela otići dalje od glazbenika s kojim je dijelila najljepše godine života. Godine 1981. Oliver Mandić debitirao je široj publici televizijskom emisijom “Beograd noću”, što se poklopilo s izlaskom njegovog nastupnog albuma “Probaj me”.

Ova je emisija sadržavala kolekciju glazbenih videospotova koji prikazuju pjesme s albuma. Za kostimografiju i Mandićev izgled zaslužan je konceptualni umjetnik Kosta Bunuševac, dok je predstavu režirao Stanko Crnobrnja. Vrijedno je napomenuti da su isti kostimi korišteni u predstavi bili prikazani na omotu prvog albuma. Iako je Mandićev transvestizam izazvao polemike među dijelom publike, predstava je ipak uspjela osvojiti prestižnu nagradu “Montreu City Award”.

  • Nadalje, bila je neuobičajena praksa u glazbenoj industriji u to vrijeme da se emisija komercijalno objavi na video-kazeti, ali to je bio slučaj za ovu konkretnu izvedbu. Uz to, valja spomenuti da je Oliver Mandić bio pobjednik i na prvom i na drugom festivalu zabavne glazbe MESAM, održanom 1984. i 1985. godine. U svojoj je karijeri skladao glazbu za dva filma, Nacionalna klasa (sudjelovanje; 1979.) i Posljednji krug u Monzi (1989.). U kratkom razdoblju 1991. Oliver Mandić postaje član beogradske grupe Riblja čorba, preuzimajući ulogu klavijaturista. Namjera je bila da Mandić kreativno doprinese albumu Labudova pjesma, surađujući na polovici skladbi. U Beču, krajem 1991. godine, Mandić i Riblja čorba snimaju cjelokupni materijal za album, uključujući pjesme na Mandićevu glazbu uz vokal Bore Đorđevića.

Međutim, prije izlaska albuma, nesuglasica između Mandića i Đorđevića dovela je do naglog prekida suradnje. Oliver Mandić, rođen 13. srpnja 1953. godine u Užicu, poznati je srpski pjevač i skladatelj zabavne glazbe. Izbio je u jednu od najistaknutijih zvijezda beogradskog novog vala prve polovice osamdesetih. Tijekom ranih godina pohađao je Glazbenu školu Stanković u Beogradu s težnjom da postane pijanist klasične glazbe.

  • Vrijedno je napomenuti da se kroz svoju uspješnu karijeru jugoslavenskog rock i pop glazbenika isticao kao jedan od rijetkih koji je posjedovao solidne temelje u klasičnom glazbenom obrazovanju, uključujući sposobnost čitanja i pisanja notnih zapisa. Unutar glazbene zajednice bivše Jugoslavije, njegova ostavština opstaje kao dokaz njegove nepokolebljive predanosti izvrsnosti u glazbenoj produkciji. Ova predanost nije obuhvaćala samo kalibar njegovih skladbi, već i korištenje vrhunske studijske opreme i sveobuhvatnu obuku glazbenika za studijske sesije i nastupe uživo. Iako diskografija Olivera Mandića kvantitativno možda nije opsežna, vrvi hitovima s vrha top lista koji su se u komercijalnoj sferi pokazali iznimno uspješnima.