Nakon vesele novogodišnje gozbe koju je ugostila danska kraljevska obitelj, nastupili su u javnosti kao ujedinjena fronta. Ovo okupljanje dolazi nakon nedavne najave kraljice Margret II da će odstupiti s prijestolja 14. siječnja, predajući krunu svom najstarijem sinu, prijestolonasljedniku Frederiku. Danska je bila zatečena ovom nepredviđenom odlukom, posebno zato što je Margret prethodno 2016. izjavila da će vladati do posljednjeg daha, čime je prekršila neizgovoreni dogovor među skandinavskim monarsima da nikada neće abdicirati.

Bez obzira na okolnosti, princ Frederik i princeza Meri spremni su prihvatiti svoje uloge državnika, a čini se da ih danski narod podjednako podržava – značajnih 84 posto Danaca izrazilo je vrlo povoljno stajalište prema budućem kralju i njegovoj ženi. Na glamuroznoj proslavi održanoj u palači Amalijenborg u Kopenhagenu, supružnici su zauzeli središnje mjesto kao središnje osobe događaja.

Buduća kraljica, koja zrači ljepotom u svojoj 51. godini, uveličala je prigodu u elegantnom i nenametljivom kompletu. Odabirući bordo haljinu od pliša, odisala je sofisticiranošću svojim brod izrezom i nježnim šlepom. Njezinu vitku i skladnu figuru lijepo je istaknula elegantna i profinjena haljina, ukrašena ukrasnom kopčom ukrašenom cirkonima, koja ima i remen oko struka.

Upotpunjujući elegantnu kombinaciju, danska princeza Meri, koja dolazi iz Australije, okitila se raskošnom tijarom, blistavom clutch torbicom i naušnicama ukrašenim izvrsnim dragim kamenjem. Vrijedi istaknuti kako je s Frederikom stupila u brak 2004. godine, a zajedno su podigli obitelj s četvero djece. Njezina predanost kraljevskim dužnostima i poznavanje materinjeg jezika zavoljeli su je dansko stanovništvo. Iako postoje glasine o Frederikovoj nevjeri, nema dokaza koji bi ukazivali na bilo kakvo nezadovoljstvo ili nestabilnost unutar njihove radosne i trajne zajednice. U svom uobičajenom novogodišnjem obraćanju, kraljica Margret je danskom stanovništvu priopćila vijest da će se odreći svog položaja na prijestolju nakon impresivne 52-godišnje vladavine. Ona će baklju predati svom najstarijem sinu Frederiku. Njezinom abdikacijom Europa će privremeno ostati bez vladajuće žene monarha.