Iako ima neosporan talenat pjevačica je zapala u teško životno razdoblje. Ana Nikolić naišla je na nemilosrdne kritike zbog svoje navodne konzumacije alkohola, a šuškalo se i da je prije 12 godina bila na odvikavanju kako bi se izborila s tom navikom. Unatoč nepokolebljivom trudu njezina brata Marka da joj pomogne, čini se da ni on nije uspio postići uspjeh u tom pothvatu. Unatoč tome što je brat za nju bio izvrstan menadžer, Ana Nikolić odlučila je prekinuti njihov profesionalni odnos zbog traumatičnih iskustava koje je proživjela pod njegovim inzistiranjem na vojnoj stezi.

Unatoč Markovim naporima da joj pomogne, nije uspio uspostaviti kontakt s njom. Obećavala je da će potražiti detoksikaciju i ostaviti alkohol, ali nažalost ta su obećanja ostala neispunjena. Kao vrlo cijenjenog umjetnika, boli ga kada svjedoči zanemarivanju koje je pokazala prema svojoj karijeri, pogotovo kada ima toliko ljudi koji je obožavaju i traže. On gaji duboku zabrinutost zbog konačnog ishoda ove situacije i neprestano se brine za njezinu dobrobit. Međutim, on je došao do točke u kojoj se osjeća nemoćnim, budući da ona ostaje potpuno nesvjesna bilo čijih pokušaja da dopre do nje. Nažalost, sama je sebi uništila život, tvrdi pouzdani izvor blizak pjevačici, prenosi Svet Izrov.

Iako je bratu obećala da će se liječiti, Ana Nikolić je odbila njegovu pomoć.
Ana je prilično otvorena o svojoj sklonosti alkoholu, često dijeleći videa na kojima je vidno pijana. Također objavljuje statuse u kojima se hvali sposobnošću postizanja uspjeha na svim područjima života uz konzumiranje velikih količina alkohola. U jednom od njezinih statusa čak se naslućuje mogućnost da još netko potajno pije alkohol u kući, ali svi sumnjaju da je to ona.

Unatoč tome što je nedavno otkrila da je uzrok smrti njezina djeda alkohol Ana Nikolić je odbila bratovu pomoć. Prethodno se dogodio incident u kojem su se poznata pjevačica i njezin bivši suprug sukobili. Pjevačicu je uvrijedila Rastina izjava, jer je izrazio želju da pomogne majci njihovog djeteta u teškoj situaciji. Ana je, razumljivo, povrijeđena zbog toga, uzvratila oštrim riječima bivšem suprugu, pa čak i kritizirala njegovu  karijeru i vrijeme koje je proveo u zatvoru.