Mikica Bojanić, poznati pjevač i bivši natjecatelj jednog reality programa, inače sin proslavljenog Miloša Bojanića, prvo je potvrdio gostovanje u nadolazećem nastavku Zadruge Elite. No, nepredviđene okolnosti dovele su do promjene planova. Bojanić je nedavno otkrio da su pripreme za njegov boravak na luksuznom imanju u Šimanovcima već u tijeku, ali je iz opravdanih razloga morao iznenada otkazati sve dogovore.

U kolovozu i rujnu suočila sam se s nizom nesretnih događaja koji su me spriječili da sudjelujem u reality showu. Primarni čimbenik bila je to što se moja majka razboljela i zahtijevala značajan kirurški zahvat. Osim toga, mom najmlađem sinu, Marku, bila je potrebna specijalizirana terapija za njegov autizam, a jedino mjesto gdje se to moglo liječiti bilo je u Japanu. S obzirom na važnost njihove dobrobiti i podrške koju su trebali tijekom ovog teškog razdoblja, napravio sam težak izbor da dam prednost ostanku s njima i ne ostavljam suprugu samu.

Sadašnje stanje stvari je prihvatljivo, s majkom koja je podvrgnuta operaciji kralježnice za liječenje svoje bolesti, što je rezultiralo povoljnim napredovanjem njezinog blagostanja. Što se mog sina tiče, odlučili smo se za terapiju koju su brojni renomirani izvori potvrdili kao učinkovitu. Srećom, ova je odluka dala ohrabrujuće rezultate, dovodeći do njegovog poboljšanja. Unatoč tome, ključno je priznati da je njegovo stanje i dalje neizlječivo.

Pjevačica je prenijela ogroman izazov i emocionalnu bol zbog nemogućnosti pomoći vlastitom djetetu. “Samo oni koji su to osobno iskusili mogu doista shvatiti duboko razumijevanje koje dolazi kada smo roditelji djeteta s autizmom. Moj suprug i ja rado bismo mijenjali sve što posjedujemo da podnesemo teret ovog stanja, ali nažalost, ne postoji lijek za ovu nevolju. Opsežno smo istražili brojne zemlje, uključujući Kanadu i Ameriku, u nadi da ćemo pronaći rješenje, ali naši su napori bili uzaludni. Ipak, došli smo do točke prihvaćanja i potpuno smo predani učiniti sve što je u našoj moći da poboljšati dobrobit našeg djeteta. Ne samo za njega, već i za našu ostalu djecu, odlučili smo prigrliti osjećaj normalnosti i nastaviti ići naprijed u životu,” rekao je, prije nego što je dodao:

Iako se ranije nisam javno pozabavio ovom temom, želim naglasiti da nemam apsolutno nikakvog srama ili problema s tim. Primarni razlog moje šutnje bio je samo zaokupljenost drugim stvarima. Bio je to samo reality televizijski program, a kao što znate, takve emisije obično imaju posebnu reputaciju. Namjera mi je bila izbjeći bilo kakve negativne narative ili medijski nadzor oko toga, jer mi je glavni prioritet bio zaštititi svoju obitelj, što sam uspješno i postigao. Moram naglasiti da je Marko, kao i moja druga djeca, uistinu izuzetan.