U bivšoj Jugoslaviji Suzy Josipović Redžepagić slovila je za zanosnu i vrlo željnu manekenku. Ipak, na kraju je odlučila krenuti drugom karijerom.

“U bivšoj Jugoslaviji posla je za mene bilo na pretek. Imala sam priliku snimati i organizirati modne revije diljem zemlje. Osim toga, imala sam privilegiju i biti prikazana u brojnim TV reklamama, često se pojavljujući u njih sedam ili osam prije i poslije vijesti u deset sati. Taj se obrazac nastavio nekoliko godina, jer sam uvijek nastojala održati visoku razinu profesionalnosti, što je rezultiralo stalnim pozivima za moje usluge. Svojim napornim radom uspjela sam kupiti svoj prvi automobil, Yugo 45. Pred kraj karijere preselila sam se u New York i nakon toga otvorio vlastitu agenciju u Zagrebu. Iako možda nisam idol masama, nikad nisam imao problema s prepoznavanjem. Sve u svemu, zadovoljan sam svojim dosadašnjim putovanjem”, kazala je svojevremeno u intervjuu za 24sata.hr.

Kao pionirska modna agentica na ovim prostorima, uspješno je realizirala brojne projekte, foto snimanja i modna događanja. U nastavku je spomenula razne pothvate u koje smo se upustili. Osnovali smo Miss Hrvatske, Miss Universe i Miss Globe, kao i renomirani Beauty Ship koji je graciozno plovio izvanrednih 15 godina. Dodatno, orkestrirali smo Fashion Week Zagreb, impresivan događaj koji se održavao impresivnih 30 puta, svake dvije godine. Nadalje, naša škola mode nudila je opsežan tečaj manekenstva, koji su uspješno završile brojne istaknute bivše manekenke i sadašnje ikone industrije. Naš portfelj također se može pohvaliti opsežnim popisom televizijskih reklama, uređivačkih priloga i reklamnih kampanja, prikazujući našu široku stručnost u tom području.

Narcis Redžepagić joj je postao suprug krajem devedesetih, a zajedno su blagoslovljeni s tri kćeri – Sarah, Hannan i Tara. Suzy je svojedobno davala smjernice novopečenim parovima kroz svoje priloge za magazin Story.hr. Ljubav je nedvojbeno ključni sastojak ovog recepta, ali mora biti popraćena povjerenjem, poštovanjem i nepodijeljenom pažnjom. Ključno je uvijek se sjetiti razloga zbog kojih ste se zaljubili u nekoga i povjerili mu svoje srce. Uspješan brak zahtijeva prilagodljivost, ali bitno je prvo zavoljeti i pronaći zadovoljstvo u sebi kako biste postigli ispunjenje i sreću. Samo kada imate iskrenu ljubav prema sebi, možete istinski voljeti drugu osobu. Uzaludno je tražiti u drugima ono što smatrate da vama nedostaje, jer to često dovodi do raspada odnosa. Ovo je čest uzrok razvoda. Naš bi partner trebao biti izvor radosti i ljubavi, a ne katalizator problema, frustracija, razočaranja, lošeg postupanja, zanemarivanja ili zlostavljanja. U braku nema mjesta za uvredljive riječi ili negativno ponašanje. Umjesto toga, trebao bi biti utočište mira i sreće za obje uključene osobe.

Nakon svog pothvata u modnoj industriji, prešla je u svijet kulinarstva. Naime, 2011. godine predstavila je svoju renomiranu kuharicu “Mama zna” koja je vrlo brzo zasjela na vrhove top ljestvica na našim prostorima. Nedavno je izdala ažurirano izdanje prepuno impresivne zbirke od 600 recepata. Suzynu strast prema kuhanju prenijela je majka, koja joj služi kao izvor inspiracije za većinu njezinih slatkih kreacija. Njezina misija je podijeliti svoju ljubav prema kuhanju sa svojim najdražima i čitateljima. Prema njezinim riječima, svaki element u mješavini prošao je opsežna testiranja i prožet je velikodušnom količinom ljubavi, entuzijazma i strasti. Ovaj pažljivi proces osigurava da ništa vrijedno ne ostane iza sebe, što rezultira kombinacijom nečeg novog, nečeg starog i nečeg posuđenog što je uistinu vrijedno truda.