Prošlo je više od dvije godine od smrti obožavane pjevačice. Merima Njegomir je, nažalost, preminula 20. novembra 2021. godine nakon hrabre borbe protiv raka gušterače. Iza sebe je ostavila četvoro dece: Ljubicu, Milicu, Jelenu i Marka. Uz to, Merima Njegomir je imala sestru koja je imala ključnu ulogu u njenom životu, pružajući joj nepokolebljivu podršku. Nina Pavić, stub snage, hrabro se borila protiv ove bolesti skoro dvije decenije, počevši od 2001. godine.

Pronalaženje odmora i postizanje osjećaja smirenosti ponekad mi može predstavljati izazov. Ipak, ostajem u nadi da će se ova borba na kraju smanjiti i poboljšati kako vrijeme bude odmicalo. Nina je izrazila svoju nepokolebljivu odlučnost i optimizam, obećavši da nikada neće prestati sa borbom i zadržati nadu. U ovim teškim trenucima, priznala je nepokolebljivu podršku svoja tri brata, koji stoje uz nju, kao i svog doživotnog partnera Voje, koji joj trenutno služi kao najveći izvor pomoći i otpornosti. Osim toga, otkrila je da je prisustvo metastaza na leđima pojačalo njene poteškoće s pokretljivošću.

Moj život bi bio znatno manje komplikovan da je moja voljena Merima ovdje sa mnom. Uvek smo bili jedinstven front u našim teškoćama. Nina mi se jednom povjerila, dijeleći trajnu bol zbog Meriminog preranog odlaska i sve veću čežnju koju svakodnevno doživljava za svojim društvom. Od 2001. godine vodim stalnu borbu, suočavajući se s preprekom od osam dijagnoza raka. Nažalost, bitka se zaoštrila pojavom metastaza, a ja sam trenutno u svojoj najtežoj borbi do sada.

Tokom 23 godine zabilježeno je ukupno osam slučajeva kancerogenih tumora. U prethodnim vremenima, ovi tumori su se mogli efikasno lečiti hirurškom intervencijom i višestrukim krugovima terapije. Međutim, sadašnje okolnosti su mnogo nesigurnije i neizvjesnije. Uprkos preprekama, ostajem nepokolebljiv u svojoj odlučnosti i držim se nade u trijumf. Trenutno usred mog četvrtog ciklusa hemioterapije, koji je počeo u decembru, odlučan sam u svojoj posvećenosti da istrajem, čak i kada su u pitanju nepovoljne šanse. Ovakve osjećaje je izrazila Merimina sestra, koja je tragično podlegla najtežoj borbi.