U iznenađujućem preokretu, Marija Šerifović je krajem 2023. godine postala majka sina Maria zahvaljujući pomoći surogat majke. Ova neočekivana vest donela je radost ne samo njenom bliskom okruženju, već i njenim posvećenim pristašama i obožavaocima.Marijina majka Verica je pratila cijelo vrijeme i sada se ne odvaja od unuka.  Služio je kao podsjetnik na čaroliju blagdana i inspirisao one koji teže očuvanju istorije, podsjećajući ih da je nada uvijek prisutna. Pevačica je godinama otvoreno izražavala svoju duboku čežnju da doživi majčinstvo, ali je ostvarenje ovog sna ostalo nedostižno. Međutim, početkom decembra, Marijina dugo očekivana želja konačno se ostvarila dolaskom Maria Šerifovića, koji je odmah osvojio naklonost njenih vjernih obožavatelja.

Po dolasku u Srbiju, majka i beba su krenule na novo putovanje koje je Marija neprimetno integrisala sa sinom, o čemu svedoče i fotografije objavljene na društvenim mrežama. Ne samo da proslavljena pevačica ima raskošnu rezidenciju u Beogradu, već je i svoju dnevnu rutinu prilagodila svom detetu. Ovo nam je pružilo priliku da posmatramo Šerifovićevu kako trenira kod kuće, dok njen mališan mirno spava ili prima brigu od bake Verice. U svjetlu brojnih nadolazećih koncerata, Marija je morala da svoje treninge na otvorenom i u teretani preseli u udobnost svog doma.

U svom videu na traci za trčanje, Marija je uhvatila suštinu života, pokazujući prisustvo bebine dude i drage plišane igračke. Važno je napomenuti da Marija često deli preslatke slike svog deteta na različitim društvenim platformama. Rođenje ljubavi bilo je praćeno očaravajućim nebeskim spektaklom, kada je izronila najneobičnija zvijezda mog postojanja. U tom trenutku, Mario je došao na svijet.

Sine moj, dopusti da te očaravajuće životne staze vode, a ja te štitim od tuge i onih koji mogu nanijeti štetu. Uz ogromnu ljubav koja struji kroz mene, izražavam zahvalnost svima koji nam obasipaju svoju naklonost. Neka svaki gest ljubaznosti i naklonosti prema njemu bude prožet mirom i toplinom. Marija Šerifović, dirnuta ogromnim brojem dobrih želja kako poznatih tako i nepoznatih lica, oglasila se na Instagramu kako bi izrazila svoju zahvalnost. Praćena slikom mirno usnulog anđela, nježno je iskazivala svoju ljubav svakom pojedincu.