Prva dama Srbije je u posljednje vrijeme aktivna na Instagramu pa tako imamo uvid u njen privatni život. Posvećenost Tamare Vučić globalnoj promociji Srbije i njeni filantropski poduhvati učinili su je istaknutom likom. Međutim, još uvijek postoje aspekti njene životne priče koji većini ostaju nepoznati. Malo je onih koji znaju da se Tamara u početku bavila novinarskom karijerom i stekla priznanje kao popularna televizijska ličnost.

Nedavno se prisjetila svojih prošlih dostignuća tako što je na Instagramu podijelila naslovnicu starog časopisa. Tom prilikom je došla do zaključka da vrijeme brzo prolazi, a mi ostajemo nepromijenjeni. Tamara Vučić, trenutno posvećena humanitarnim poduhvatima, nepokolebljivi je zagovornik dece. Njen značajan doprinos međunarodnim odnosima i zaštiti prava djece je vrijedan pažnje. Značajna prekretnica u njenom humanitarnom radu bilo je otvaranje obnovljenog Doma za nezbrinutu decu „Dragutin Filipović Jusa“ na Vračaru, gde se pridružila Emine Erdogan.

  1. Nakon ovog događaja, svesrdno se posvetila djeci, dijeleći im poklone. Popularnost je stekla tek kada se saznalo za njen emotivni odnos sa predsjednikom Srbije. Od tada, glavna je tema svih medija širom regiona. Tamara aktivno učestvuje u razmeni iskustava sa suprugama lidera iz različitih nacija, doprinoseći pozitivno rastu i konsolidaciji međunarodne saradnje.

 

Pod nazivom “Ukras svijeta” pokrenula je inicijativu za osnivanje Centra za rani razvoj i inkluziju djece, što je označilo početak njenih napora. Prva dama Srbije Tamara Vučić rođena je kao Tamara Đukanović 1981. godine u Loznici. Uprkos svom položaju, svoj privatni život radije skriva od očiju javnosti.

O njoj su dostupni ograničeni podaci, osim njene 42 godine i braka sa Aleksandrom Vučićem 2013. U ulozi sadašnje Prve dame Srbije, njen glavni fokus je na humanitarnim poduhvatima. Očigledna je njena posvećenost ovim ciljevima, s posebnim naglaskom na dobrobit djece i značaj ranog razvoja.

Tamara je pokrenula inicijativu za osnivanje Centra za rani razvoj i inkluziju dece „Ukras sveta“. Primarni cilj centra je da porodicama ponudi izuzetnu pomoć u oblastima ranog otkrivanja, intervencije i savremenih terapijskih tretmana. Odajući priznanje za njen trud, humanitarna organizacija „Nađi Raul“ iz Niša odala joj je plaketu mira.

I pored značajnih promena u svom životu kao Prva dama Srbije, ostala je verna sebi, kako izgledom tako i ponašanjem. Iako ima obrazovanje i uspešnu karijeru, danas je pre svega prepoznata kao Vukanova majka i supruga srpskog lidera. Njena besprijekorna prošlost služi kao inspiracija brojnim mladim ženama.

Par je 2017. godine dobio sina Vukana. Tamara je, kako pišu srpski mediji, zaposlena u Ministarstvu spoljnih poslova Republike Srbije. Srbija od 2010. Aktivno učestvuje u humanitarnom radu i često prisustvuje raznim humanitarnim događajima. U početku, tokom prvog mandata svog supruga, bila je relativno skromna, ali se poslednjih godina postepeno uključivala u srpske društvene krugove.

  • Godine 2014. par je doživio razornu tragediju kada su izgubili bebu samo tri dana prije očekivanog porođaja. Prva dama se javnom izjavom otvoreno osvrnula na ovaj srceparajući događaj. Ljubav i toplina ispunjavaju svaki kutak doma Tamare Vučić stvarajući oazu mira u kojoj caruje njen sin Vukan.

Obiteljska kuća je prostrana i svijetla, sa obiljem svijetlih tonova koji stvaraju dominantnu atmosferu. Tamara, prva dama, ponosna je na upravljanje svojim omiljenim kutkom stana, često dijeleći poglede na svom ličnom Instagram profilu.

U svojoj posljednjoj objavi otkriva raskošnu dnevnu sobu ukrašenu pažljivo odabranim bijelim namještajem, izuzetnim dekorom i nježnim cvjetnim aranžmanima. Gracioznost i sofisticiranost koju oličava Tamara, kao prva dama, savršeno se odražavaju u njenom domu. U bijelim tonovima uređena je i kuhinja, prostor u kojem Tamara i njen sin često uživaju u kvalitetnom druženju.

  • Tokom praznika, rezidencija postaje još očaravajuća, jer prva dama i predsednik Srbije nastoje da svom sinu stvore zaista magično iskustvo. Dom Tamare Vučić odiše osećajem dostojanstva i prefinjenosti koji odražava suštinu prve dame, a beli tonovi prisutni su i u kuhinji, gde provodi dragocene trenutke sa sinom.