Ana Bekuta je poznata srpska folk pevačica. Na estradnoj sceni je već decenijama i još uvijek aktivno nastupa a mlađe generacije su je upoznale u Zvezdama Granda kao člana žirija. Poreklom iz Banje kod Priboja, na ovaj svet je stupila 6. septembra 1959. godine. Trenutno živi i radi u Beogradu. Tokom više od četrdeset godina u industriji, proizvela je ukupno 18 studijskih albuma i isto toliko kompilacija.

Njena muzika je odjeknula kako u Srbiji, tako i van njenih granica, jer je krasila nebrojene bine na koncertima i festivalima. Od 2014. godine bila je na stalnom mestu u cenjenom žiriju popularnog televizijskog muzičkog takmičenja “Zvezde Granda”.

Uprkos svakodnevnim borbama, njeni roditelji, Milica, kuvarica, i Branko, poljoprivrednik, vredno su radili da svojim ćerkama obezbede pristojan život. Nada, poznata i kao Ana, ima dve mlađe sestre Dobrilu i Milinu. Prije par godina, Ana Bekuta je ostala bez muža koji je preminuo od teške bolesti. Ona se jedno vrijeme povukla iz javnosti kako bi prebolila taj gubitak, ali se vratila zbog fanova i najbližih.

 

Sa nepunih sedamnaest godina, zatrudnela je nakon kratke veze sa neimenovanim muškarcem. Zbog svoje mladosti i nezrelosti, odlučili su da se raziđu, a Nadu su prepustili da preuzme obaveze kao mlada majka. Njene formativne godine i adolescenciju karakteriše odgovornost brige o djetetu i neizvjesnost onoga što je pred nama. Pod pritiskom roditelja i strahom od osude drugih, donela je tešku odluku da svoje dete smesti u zapušteni dečji dom u Zvečanskoj ulici.

  • Njen sin Igor ostao je tamo prvih osam i po mjeseci dok ga njena porodica nije primila. Prvobitno je težila da postane učiteljica, što je cilj dobio odobrenje njene majke. Međutim, njen otac Branko, vješt flautista, podržavao je njenu strast prema muzici. Prvu uplatu za svoj talenat dobila je 1974. godine kada je učestvovala na konkursu “Prvi glas Priboja” i osvojila drugu nagradu. U dvadesetoj godini dobila je prvi posao u hotelu „Mileševa” u Prijepolju, gde se ukrstila sa Aleksandrom Savićem, klavijaturistom za kojeg je u braku bila kratkih deset meseci.

U narednih pet godina usavršavala je svoj zanat nastupajući u raznim hotelima širom Jugoslavije. Ana Bekuta, proslavljena pevačica, ostvarila je izuzetan trijumf u muzičkoj industriji, izazivajući zavist kod svojih savremenika, pa čak i kod mlađe generacije pevača. Sa karijerom dugom skoro pet decenija, nastavlja da aktivno nastupa i drži stalnu poziciju u cenjenom žiriju najpopularnijeg muzičkog takmičenja u regionu.

Ona ne samo da je pionirka u svojim muzičkim nastojanjima, već poseduje i besprekoran smisao za modu. Uprkos svojim godinama, Ana Bekuta bez napora ide u korak sa najnovijim trendovima, čime je stekla reputaciju jedne od najotmjenijih žena.

Iako bi neki mogli da gunđaju zbog toga što njen izbor garderobe nije u skladu sa njenim godinama, ona ostaje ravnodušna. To je bilo vidljivo u njenom nedavnom odijevanju za snimanje “Zvezde Granda”, gdje je stalni član žirija.

Iako je Ana Bekuta poznata po učestalom eksperimentisanju sa različitim odjevnim kombinacijama, njen izbor za ovaj događaj izazvao je značajnu pažnju i dobio brojne komplimente od obožavatelja i korisnika društvenih mreža.

Na prvi pogled, njen stajling može izgledati jednostavno, ali ostavlja trajan utisak zbog svoje efektivnosti, pokazujući njen sofisticirani modni smisao kao žene. Pjevačica je bez muke spojila klasične tamne pantalone i unikatno stiliziranu bijelu košulju sa tamnim sakoom.

  • Međutim, ono što je zaista privuklo pažnju svih je fascinator koji je krasio njenu glavu, dodajući šarmantan i elegantan dodir. Uprkos prirodnoj privlačnosti i oskudnosti “ležerne” estetike, pevačica je neustrašivo kombinovala ovaj ukrasni pokrivač za glavu sa belim patikama, dajući Aninom celokupnom izgledu prepoznatljivu privlačnost. Kako bi zaokružila ansambl, odlučila se za skroman nakit i nešto odvažniji odabir šminke.