Više od dvadeset godina pjevačica Viki Miljković istaknuta je figura glazbene industrije. Njezine glazbene sposobnosti prvi je prepoznao njezin otac, učitelj, koji ju je potaknuo da nastavi karijeru u pop glazbi. Među prvim uspješnicama ove strastvene južnjakinje bile su popularne pjesme “Coca Cola, Marlboro, Suzuki” i “Volim tipove koji piju rakiju”.

Godinama je u bračnoj zajednici s Draganom Taškovićem Tašketom, vrsnim harmonikašem i producentom. Zajedno imaju sina Andreja. Miljković dosljedno ističe ponos što je porijeklom s juga Srbije. No, suprotno uvriježenom mišljenju, ona zapravo nije iz Niša. Stvarnost je sasvim drugačija. Dok se većina njezinih kolega trudi zadržati razinu privatnosti, Viki bez napora prihvaća dijeljenje podataka o svojoj obitelji s javnošću, često ažurirajući svoj Instagram račun vijestima i fotografijama na kojima se nalaze drugi ukućani.

U kućanstvu Vike Miljković, Božić ima veliki značaj jer okuplja Viku, Andreja i Taške na drago vrijeme obiteljskog razgovora i ugodne, zdrave gozbe. U domu Vike Miljković, koji se nalazi u Nišu, pjevačica je odrasla i duboko poštuje tradicionalne običaje. Kao rezultat toga, na Božić, ona sudjeluje u svečanom ručku na podu, gdje je stol lijepo postavljen. Uoči Božića vrijeme kao da leti brzo, dok se okupljamo kako bismo uživali u skromnom obroku na podu.

Uobičajeni prebranac, brzo jelo, grah, pedantno je pripremljen, a zrakom se osjeća oštar miris češnjaka. Uz to, stol krasi i obilje suhog voća, kako je pjevačica svojedobno otkrila medijima. Vrijedno je napomenuti da ona vrlo pažljivo priprema raskošan namaz za ovu posebnu prigodu. Viki je izrazila svoju sklonost kuhanju, posebno tijekom blagdana Božića i Uskrsa. U južnim krajevima, odakle je ona porijeklom, postoji tradicija pripremanja slasnog namaza koji se sastoji od mrsne trpeze, kolača, sarmi, pečenja, juha i drugih posebnih jela. I božićni i uskrsni stol imaju svoje jedinstvene i tradicionalne načine pripreme koje Viki cijeni i slijedi.