Tijekom svog života ova se osoba stalno osjećala kao autsajder među onima koji se bez napora stapaju s drugima i povezuju s njima. Više je voljela utjehu samoće nego društvo svojih vršnjaka, osobito drugih djevojaka, često se smatralo da ima jedinstven karakter. I njezini roditelji i ona sama to su pripisivali njezinoj osobnosti, no na kraju se pokazalo da doista ima dijagnozu.

Kada je započela svoju karijeru, naišla je na značajne poteškoće kada je pokušavala izraziti svoja snažna stajališta. Svakoj temi pristupala je s nevjerojatnim žarom, zbog čega su je drugi doživjeli kao pretjerano nasilnu i bijesnu. Kako je vrijeme prolazilo, počela je shvaćati da će se vratiti kući s posla osjećajući se jako umorna i potpuno iscrpljena. Upravo je u tom trenutku iznenada shvatila, trenutak kad je sve kliknulo, pokazujući da nešto nije u redu. Međutim, nikada nije očekivala da će joj na kraju biti dijagnosticiran autizam.

Prema Keri, nakon dobivanja dijagnoze autizma, obaviještena je da njezin stalni umor proizlazi iz iscrpljujućeg napora nošenja društvene maske tijekom cijelog dana u pokušaju da se uklopi. Autizam, složeni razvojni poremećaj koji se očituje u ranom djetinjstvu, karakteriziraju izazovi u socijalnom funkcioniranju i međuljudskim interakcijama, nerazvijene govorne i komunikacijske sposobnosti te atipična ponašanja povezana s ograničenim interesima za tipične aktivnosti vršnjaka. Riječ je o neurorazvojnom poremećaju koji djeci predstavlja niz poteškoća.

Pojedinci iz autističnog spektra suočavaju se s izazovima kada je u pitanju razumijevanje emocija drugih, pokazujući krute obrasce ponašanja i često se upuštajući u ponavljajuće radnje. Kerina znatiželja o ovoj temi porasla je eksponencijalno nakon što je njezin mlađi sin dobio dijagnozu autizma, što ju je potaknulo da se upusti u opsežno istraživanje. Začudo je otkrila da i ona ima isti poremećaj.

Prema Keri, moj me terapeut nedavno obavijestio da je moja dijagnoza autizma došla kasnije u životu zbog moje visoke razine funkcioniranja. Unatoč tome što imam muža i djecu, uvijek sam vjerovala da su moja povremena razdražljivost i nestrpljivost prema djeci samo znakovi lošeg raspoloženja. Međutim, sada razumijem da su ti trenuci frustracije zapravo bili rezultat osjećaja preplavljenosti osjetilnom stimulacijom. Iscrpljuje me kada sam izložena prevelikoj količini podražaja, zaključila je Keri.