Unutarnji sat regulira različite funkcije našeg tijela, dok su dobrobit našeg duha i tjelesno zdravlje zamršeno isprepleteni. Tradicionalni kineski pristupi liječenju ukorijenjeni su u razumijevanju obrazaca i protoka energije kroz tijelo. U biti, naše tijelo dodjeljuje različite vrste energije određenim organima tijekom razdoblja od 24 sata. Određeno vrijeme za ustajanje i početak dana.

  • Ako ste primijetili ponavljajući obrazac buđenja tijekom određenog doba noći, to bi moglo ukazivati ​​na opstrukciju ili neusklađenost u protoku energije, što dovodi do poremećaja u tjelesnoj ravnoteži. Obratite pažnju na organe povezane sa svakim razdobljem budnosti i vodite računa o svim mogućim problemima koji se mogu pojaviti. Od 9 do 11 sati navečer Tijekom tog razdoblja većina pojedinaca ulazi u čin sna.

Endokrini sustav marljivo radi na ponovnom uspostavljanju ravnoteže dok se enzimi obnavljaju, a razine hormona koji ometaju našu sposobnost da utonemo u san postupno rastu. Ako vam je teško zaspati, čak i do 23 sata navečer, vjerojatno je vaš um fiksiran na prošli dan ili je već zaokupljen planiranjem za sutra. Ključno je dati svom umu i tijelu priliku da se odmore i pomlade.

  • Odvojite vrijeme za opuštanje i opuštanje. Važno je napomenuti da osim stresa koji svakodnevno doživljavamo, tjeskoba može biti posljedica i neadekvatne prehrane. Ako konzumirate nezdrave ili kasne obroke, velika je vjerojatnost da ćete naići na poteškoće prilikom pokušaja spavanja. U kasnim večernjim satima, točnije između 23 i 1 sat iza ponoći, Ako se često budite tijekom ovog vremenskog okvira, to vjerojatno ukazuje na neravnotežu unutar vašeg unutarnjeg bića.

Prema načelima tradicionalne kineske medicine, sati između 23 i 1 ujutro označavaju prijelaz iz energije yin u yang. Yang energiju karakterizira pojačana aktivnost, au tom bi razdoblju vaše tijelo trebalo napuniti svoje zalihe energije pripremajući se za nadolazeći dan. Ako se probudite tijekom ovog određenog sata, usredotočite se na njegovanje samoosjećanja i izgradnju snažnog osjećaja vlastite vrijednosti. Posvetite svoje napore svladavanju tjeskobe i očuvanju energije.

  • S fiziološkog stajališta, ovo je razdoblje kada žučni mjehur metabolizira i prerađuje prehrambene masti. Ako se stalno budite u ovom trenutku, moguće je da konzumirate pretjerano nezdrave masti. U ranim jutarnjim satima, obično između 1 i 3 sata ujutro, Tijekom ovog razdoblja tijelo prolazi kroz proces detoksikacije i pomlađivanja. Jetra marljivo razgrađuje štetne tvari i eliminira ih, što rezultira proizvodnjom revitalizirane krvi.

Budite li se u ovo doba noći, to je pokazatelj da u sebi nosite osjećaje ljutnje, frustracije i negativnosti. Vaše tijelo signalizira potrebu za izbacivanjem ovih “duhovnih” toksina prije nego što se manifestiraju kao fizičke bolesti. U ranim jutarnjim satima, obično između 3 i 5, Tijekom tog razdoblja pluća se pomlađuju, a tijelo dobiva val kisika. Važno je održavati ugodnu toplinu kako bi se podržale optimalne tjelesne funkcije.

  • Ako se slučajno probudite tijekom tog vremena, vježbanje umirujućeg disanja može pomoći u opuštanju. Vrijedno je napomenuti da su plućni i respiratorni problemi često povezani s upornim osjećajima melankolije ili grižnje savjesti. Za ovu aktivnost predviđen je vremenski okvir od 5 do 7 ujutro.

Nakon buđenja, tijelo započinje proces eliminacije toksina koji su se tijekom noći metabolizirali. Ujutro je debelo crijevo posebno aktivno. Važno je napomenuti da nepravilna ili kasnonoćna prehrana može potencijalno poremetiti san i dovesti do buđenja prije zore.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here