Suzana je svoje mišljenje o naslovnici Playboya izrazila na sljedeći način. Suzana Mančić pokazala je iznimnu hrabrost pridruživši se ograničenom broju renomiranih Srpkinja koje su neustrašivo otkrile grudi i krasile naslovnicu magazina Playboy. Nepoznato široj javnosti, Suzana je zapravo dobila najveću naknadu za ovaj angažman, što je i sama potvrdila. Na prilično neukusan način paparazzi su krišom snimili brojne poznate žene i djevojke, iskorištavajući njihove mane i prikazujući ih u tabloidima radi javnog ismijavanja.

  • U to vrijeme pokrenuto je srpsko izdanje Plejboja, koje vodi urednica Duška Jovanić. Poznavajući njezinu iznimnu moć uvjeravanja i intelektualnu snagu, spremno sam prihvatio njezin poziv za intervju. Na sebi svojstven način izrazila se ovako: Ovaj časopis isključivo predstavlja izvanredne i izdržljive žene koje prkose konvencionalnim normama, odišu samopouzdanjem i ističu se u svojim područjima. Budite uvjereni, pronaći ćete uvodnik slavnih koji prikazuje najpoznatije zvijezde, a ne puke replike, u globalno hvaljenoj publikaciji cijenjenoj zbog svoje zadivljujuće privlačnosti i umjetničke privlačnosti, koja se proteže izvan svoje erotičnosti. Dok je Suzana prepričavala svoje iskustvo, navirala su joj sjećanja na neukusne slike i opaske koje su kružile tog ljeta. Tada je donijela odluku – ako će se obnažiti, bit će to ukusno i kontrolirano, pod optimalnim osvjetljenjem iu profesionalnom okruženju.

I eto, pristala je… Fotografiranje je trajalo dva dana, a cijeli tim se trudio dočarati esenciju holivudskog glamura. Na kraju se njihov zajednički trud isplatio, što je rezultiralo uspješnim ishodom. Tada je imala 48 godina, odisala je samouvjerenošću i zrelošću. Uz godine upornog vježbanja, njezina je figura bila besprijekorna i djelovala je potpuno blistavo. Suzana priča: “Nisam bila potpuno razodjevena; strateški postavljeno cvijeće skrivalo je potrebne dijelove.

  • Međutim, nisam se mogla otresti svih svojih strepnji, pa sam na fotografiranje povela svoju rođakinju od povjerenja, osiguravajući da moji strahovi nestanu i svi nelagoda bi nestala. Ona je bila jedina osoba iz mog osobnog kruga koja je bila svjesna naše svrhe. Unatoč tome što je bila potpuno svjesna da će ovo fotografiranje postati glavna priča, bila je odlučna u namjeri da izazove granice. “Bila sam potpuno svjesna posljedica i neizbježnog spektakla, tračeva i negativnih komentara koji će uslijediti. Ali zar se tako ne pomiču granice? Nitko mi nije aplaudirao niti pohvalio iznimnu kvalitetu fotografija. Umjesto toga, fokus je bio samo na mojoj dobi i tome koliko sam bio odvažan da učinim ono što sam učinio, međutim, morate shvatiti da moja namjera nije bila slikati se za vlastitu taštinu ili tražiti potvrdu.

To je bila počast mojoj generaciji sve žene u pedesetima koje su nepravedno označene kao bake i odbačene kao zastarjele, iako su ljepše, živahnije i poželjnije nego ikad”, objašnjava Suzana, ističući važnost svoje misije. Ne samo da ne žalim, već sam i ponosan na svoju sposobnost da prkosim društvenim tabuima i sramu. Dokazao sam da ljepotu žene ne određuju njezine godine.

  • Ova demonstracija je zahtijevala ogromnu hrabrost s moje strane. Osvrćući se na svoj slikarski put, Suzana shvaća da postoji samo jedan aspekt koji bi promijenila da joj se pruži prilika. Prema Suzaninim riječima, jedina korekcija koju bi napravila bila je naslovnica jer je ispisana siva. Ona smatra da je imao potencijal da se značajno unaprijedi. Unatoč brojnim komentarima na ove fotografije, ostala je samouvjerena u svoje postupke i bila je potpuno svjesna posljedica, pa je znala kako se nositi s financijskim aspektima. Suzana na kraju otkriva rijetko spominjanu činjenicu: tijekom pregovora s Hrvatima imala je razumijevanja za fluktuacije brojki i hrabro je tražila trostruki početni iznos. Zanimljivo, njezin je zahtjev odobren.