Miroslav Ilić je jedan od najpopularnijih pjevača narodne muzike u regiji. Više od pola vijeka je proveo na estradi a onda se povukao u zasluženu penziju. Međutim dešavanja u njegovom privatnom životu su ga izbacila na naslovnice svih medija, nakon što je njegova bivša ljubavnica podnijela tužbu za utvrđivanje očinstva.

Razmena između Miroslava i Devina bila je preplavljena dubokim osećanjima. Označava kulminaciju porodičnog narativa u kojem su Miroslav Ilić i Mirjana Antonović, a njihov sin Devin je u središtu svega. Viši sud u Beogradu formalno je priznao Miroslava kao Devinovog oca, ali tu je još nešto. U razgovoru za domaću štampu, Mirjana je otkrila da je pevačica zaista upoznala njihovog sina. Kada je Devin bio mali, imao je priliku da upozna Miroslava, koji ga je čak i poklonio.

  • Tokom mojih poseta sestrinom stanu u Beogradu, pridružio nam se i Miroslav. Sa Devinom bi provodio kvalitetno vreme, a družili bi se zajedno, otkrila je Mirjana. Bilo je to tokom Miroslavove poslednje veze sa Devinom kada je dete imalo samo 18 meseci. Mirjana se živo seća njihovog druženja u “Interkontinentalu”, gde je Miroslav svirao sa Devinom i čak mu poklonio zlatni lančić.

Svaki put kada bi Miroslav pokušao da izađe i krene prema izlazu, mališan bi briznuo u plač i nekontrolisano jecao. Činilo se kao da je Miroslav vjerovao da se njihovo zajedničko vrijeme bliži kraju, jer se tri puta vraćao po Devina. Na pitanje da li se Devin sjeća svog oca, potvrdio je Mirjanine riječi potvrdnim odgovorom. Devin se priseća da je sa nepunih 18 meseci od oca dobio dragoceni poklon – zlatni lančić ukrašen krstom. Zanimljivo je da Devin i dan-danas nosi ovaj dragi komad nakita.

Tek kada je Devin odrastao, otkrio je svoju latentnu sposobnost vokala. Ovo otkriće ga je natjeralo da započne miran i prijateljski dijalog sa svojim ocem.
Nažalost, njihov planirani sastanak nikada nije ostvaren uprkos njihovim prethodnim dogovorima. Kada sam otkrio istinu, nisam gubio vrijeme kontaktirajući Miroslava. Brzo sam okrenuo njegov broj i nestrpljivo pitao: “Mogu li da razgovaram sa Miroslavom Ilićem? Ovo je Devin, tvoj davno izgubljeni sin iz Amerike.” Uslijedila je kratka pauza prije nego što je odgovorio:

“Laknulo mi je što čujem da ste živi i zdravi.” Naš razgovor se dotakao raznih tema, uključujući i fudbal. Kako je vreme prolazilo, naša komunikacija se nastavila, što nas je navelo da planiramo sastanak u Beogradu. Devin je ispričao da je kupio kartu, ali ga je, nažalost, Miroslav nazvao nedelju dana pre zakazanog putovanja i otkazao njihov sastanak.

Biografija:

Rođen 10. decembra 1950. godine, u mirnom selu Mrčajevci kod Čačka, proslavljeni narodni muzičar Miroslav Ilić, od milja zvan Mrčajevski slavuj, izbio je na muzičku scenu 1962. godine, ostavivši neizbrisiv trag u narodnoj muzici. pejzaž bivše Jugoslavije. Zadubljen u muziku od malih nogu, odrastajući u idiličnom selu Mrčajevci, Ilić je razvio duboku strast za pevanjem.

  • Svojim izvanrednim vokalnim umijećem i sposobnošću da izazove sirove emocije, brzo se popeo na istaknuto mjesto u muzičkoj industriji. Njegovi bezvremenski klasici kao što su “Tebi”, “Božanstvena žena” i “Vino točim, ali vino ne pijem” duboko su odjeknuli kod publike širom regiona, plenivši njihova srca. Miroslav Ilić, kultna figura u oblasti narodne muzike, ne samo da oličava jednostavnost i skromnost seoskog života, već i crpi inspiraciju iz raznolikog spektra muzičkih uticaja koji su oblikovali njegovu slavnu karijeru.

Harmonične melodije bile su stalna prisutnost u Miroslavljevom porodičnom domaćinstvu, gde je muzika imala suštinsku ulogu u svakodnevnom životu. Okupljanje najmilijih i prijatelja uvijek je bilo praćeno očaravajućim zvucima raznih instrumenata. U vreme kada je posedovanje radija bio redak luksuz, Miroslavov otac ga je posedovao, dajući mladom Iliću priliku da istražuje različite muzičke žanrove i otkrije mnoštvo talentovanih umetnika.

Tokom godina njegovog formiranja, zadivljujuće melodije legendarnih muzičara poput Džimija Hendriksa, Dženis Džoplin i Eaglesa ispunjavale su vazduh, stapajući se harmonično sa bezvremenskim melodijama tradicionalnih narodnih pesama koje su odjekivale u zidovima njegovog doma. Ovi početni slušni susreti su imali dubok uticaj, oblikovali su Miroslavljeve osebujne muzičke preferencije i oblikovali njegov umetnički izraz.