Milena Popović privlači veliku pažnju medija i javnosti posebno od kada se saznalo da je u vezi sa Igorom Jurićem. Ona je aktivna i na društvenim mrežama gdje ima veliki broj pratilaca sa kojima dijeli detalje iz svog života.

Na Instagramu Milena Ivanović, udovica Olivera Ivanovića, snažno je prisutna s preko 130.000 pratitelja, pokazujući svoj aktivan angažman na platformi. Svoju prisutnost u javnosti ne pripisuje samo angažmanu u lokalnoj politici, već i svojim zadivljujućim modnim odabirima koji uvijek izazivaju znatiželju.

  • Dok njezina veza s Igorom Jurićem, cijenjenim osnivačem Centra za nestalu i zlostavljanu djecu, nerijetko pobuđuje veliko zanimanje, danas dospijeva na naslovnice zbog jednog sasvim drugačijeg i vrlo značajnog otkrića koje je podijelila u svojoj posljednjoj publikaciji. Milena je s ponosom objavila da ju je Vlada Republike Srbije po drugi put imenovala državnom tajnicom u Ministarstvu turizma i mladih, zahvalivši predsjedniku Aleksandru Vučiću i premijeru Milošu Vučeviću na nepokolebljivom povjerenju.

Milenino ponovno imenovanje na značajnu funkciju dodatno potvrđuje njen značaj u suvremenoj srpskoj politici i društvenom životu, posebno imajući u vidu njezinu povjesničarku umjetnosti.

Biografija:

Rođena 1983. godine u Kosovskoj Mitrovici, Milena Popović djetinjstvo je provela i školovala se u rodnom gradu. Tamo su joj se putevi ukrstili s Oliverom Ivanovićem, a u veljači 2011. dočekali su sina Bogdana koji je ime dobio po Oliverovom ocu. Zbog Ivanovićeva političkog angažmana, društvenog aktivizma i različitih mišljenja od onih u Beogradu, obitelj je često bila na udaru javnosti.

  • Na Kosovu i Metohiji službena potpora Beograda bila je usmjerena prema Srpskoj listi, s kojom se Ivanović nije svrstao. Ivanović je prije izbora za gradonačelnika Kosovske Mitrovice postao meta kritika beogradskih medija. Marko Đurić, koji je u to vrijeme bio ravnatelj Ureda za Kosovo i Metohiju, optužio je Ivanovića da mu je automobil prioritet ispred dobrobiti Srba u regiji.

Nakon Ivanovićevog ubojstva 2018., mnogi su vlast u Beogradu smatrali odgovornom za kampanju protiv njega. Kao nevjenčana partnerica Olivera Ivanovića, Milena Popović odlučila je ne komentirati ove navode u domaćim i regionalnim medijima. No kasnije je otkrila da su Oliveru tijekom njegovog boravka u zatvoru pokušali pomoći Marko Đurić, Aleksandar Vučić i drugi pojedinci iz vladajuće strukture.

Đurić joj je, kako kaže, jedan od najbližih pratitelja. Milena Popović je zbog ponašanja u javnosti dobila nadimak “vesela udovica”. Neki joj pojedinci nisu mogli oprostiti što nije obukla crnu odjeću i što je pokušala nastaviti sa svojim životom nakon Ivanovićeve tragične smrti. Istaknula je da su ona i njezin sin preživjeli ogromnu tragediju i da samo oni istinski razumiju izazove s kojima su se suočili nakon što su se na sigurno preselili u Beograd.

Početkom 2020. ponovno je naišla na kritike javnosti kada je donijela odluku da se pridruži SNS-u. Ta je odluka dočekana s iznenađenjem, jer je poznato da je pokojni Ivanović bio u zategnutim odnosima s vodstvom stranke i da se nije slagao s njihovim odlukama. Milena je krajem ljeta 2022. još jednom privukla pažnju kada je na Instagramu objavila fotografiju uz Igora Jurića, osnivača Zaklade “Tijana Jurić”, koja nosi ime po njegovoj preminuloj kćeri.

Potvrdile su se sumnje da su njih dvoje u ljubavnoj vezi, iako se ni Milena ni Igor o tome nisu javno izjašnjavali. Nakon toga, Popović je donijela odluku o brisanju slike sa svojih društvenih mreža. U intervjuu je objasnila da je to učinila imajući na umu svog sina i Igorovu kćer. Tijekom ovog intervjua prvi put je progovorila o svakodnevnom online nasilju koje doživljava.

 

Priznala je da dobiva negativne komentare i s pravih i s lažnih profila, a posebno je pogađa kad je žene osuđuju. Milena je svojedobno spomenula kako svoje slobodno vrijeme rado provodi u šetnji sa sinom i prepuštajući se kuhanju. Profesija joj je omogućila da mnogo putuje, a najdublje iskustvo doživjela je u Dubrovniku.

Govoreći o svom sinu, Popović ističe da je on nevjerojatno zreo mladić, a njih dvoje veže duboko prijateljstvo. Jednom prilikom izrazila je nevoljkost povratku u Kosovsku Mitrovicu, iako je tamo rođena i odrasla, zbog tragičnih događaja koji su se odigrali u siječnju 2018. godine.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here