Hrvatsku je dočekala najavljena promjena vremena koja je rezultirala padom temperatura, olujnim vjetrom i početkom snijega. Za riječku regiju, Kvarner i Velebitski kanal trenutno je u tijeku crveni meteoalarm koji je izdao HRT jer prijeti snažna bura s olujnim udarima.

U podnožju Velebita mogu se očekivati ​​orkanski udari vjetra koji dosežu brzinu i do 170 kilometara na sat. Zbog ovih olujnih udara, autocesta A1 Zagreb-Ploče-Karamatići, od čvorova Sveti Rok do Posedarja, bila je tijekom prethodne večeri u potpunosti zatvorena za promet vozila. Zbog zatvaranja Jadranske magistrale između Senja i Svete Marije Magdalene, priopćeno je iz Hrvatskog autokluba (HAK), vozači se preusmjeravaju na alternativne pravce.

Prema najnovijoj prognozi RHMZ-a, u Srbiji je večeras oblačno vrijeme, mjestimično s kišom i snijegom na visokim planinama. Padom temperature tijekom noći kiša će u nižim predjelima preći u snijeg, počevši od sjevera, zapada i jugozapada, da bi se proširila na središnje dijelove Srbije. Zbog toga se do jutra na pojedinim područjima očekuje manji sloj snijega, navodi se u njihovom službenom priopćenju.

Puhat će jak i umjeren sjeverozapadni vjetar. Na području Beograda očekuje se naoblačenje s mjestimičnom kišom koja će u drugom dijelu noći prelaziti u snijeg. 8. siječnja nas očekuje hladno i vjetrovito vrijeme uz povremene snježne padavine, koje će dovesti do stvaranja snježnog pokrivača, osim na području Negotinske krajine. U većini će krajeva utorak (01.09.) tijekom cijeloga dana obilježiti niske temperature ispod 0 °C. Jutro će donijeti slab snijeg, dok će poslijepodne padavine prestati. U drugom dijelu tjedna očekuje se umjeren do jak jutarnji mraz i mjestimična magla. Danju će biti suho uz ponegdje vedrog neba, iako će se hladno vrijeme zadržati. U većini krajeva dnevna temperatura kretat će se oko 0 °C.