Sarajlija Fahrudin Muhić nedavno je na društvenim mrežama podijelio recept koji se sastoji od meda i đumbira, tvrdeći da ima spasonosna svojstva i da je znatno pomogao njegovoj supruzi u teškoj bolesti. Fahrudin Prema Fahrudinovim riječima, savjest ga tjera da velikodušno podijeli ovaj recept sa svima koji imaju voljenu osobu kojoj je potrebna pomoć.

  • Nedavno sam imao sreću da naletim na recept sa đumbirom i medom koji je podijelio jedan Sarajlija. Otkako sam uključio ovaj lijek u svoju svakodnevnu rutinu, primijetio sam značajan napredak u svom općem blagostanju. Zaista je zapanjujuće pomisliti da je ova žena, koja se dugih 18 dana borila s rakom endokrinih žlijezda i oslanjala se na medicinske strojeve, uspjela postići tako nevjerojatan oporavak bez potrebe za operacijom ili kemoterapijom.

Danas zrači vitalnošću i dobrim zdravljem. Ovu inspirativnu priču ponosni Sarajlija podijelio je na raznim društvenim mrežama. Nakon što je tri godine trpjela uporni kašalj, ova je žena odlučila isprobati spomenuti recept, što je rezultiralo uspješnim izlječenjem. Izrazivši zahvalnost na Facebooku, odala je priznanje gospodinu Fahrudinu, a ujedno je demonstrirala svoju pedantnu pripremu lijeka.

Recept:

Nakon što se dobro očiste i sitno nasjeckaju dva veća korijena đumbira (može i električna sjeckalica),

pomiješaju se s pola kilograma domaćeg meda.

Za optimalnu konzumaciju preporuča se uzimanje ovog proizvoda tri do četiri puta dnevno plastičnom, drvenom ili keramičkom žlicom, izbjegavajući korištenje metalnog pribora.U roku od samo nekoliko dana, možete početi osjećati početne učinke.

BONUS TEKST:

Đumbir, znanstveno poznat kao Zingiber officinale, nadaleko je poznata začinska i ljekovita biljka koja je poznata po svojim brojnim zdravstvenim prednostima. Ova biljka, koja potječe iz južne Azije, sada se uzgaja u raznim tropskim područjima diljem svijeta. U ovoj opsežnoj analizi zadubit ćemo se u različite aspekte đumbira.

Korišteni dio: rizom (obično se naziva korijen đumbira) Primjene u kulinarstvu Đumbir se koristi u različitim oblicima poput svježeg, osušenog, u prahu, ulja ili soka. Ugrađuje se u razne recepte za poboljšanje okusa, uključujući: Kada su u pitanju slana jela, ovaj svestrani sastojak nalazi se u juhama, mesnim jelima, marinadama i umacima. S druge strane, u carstvu slatkiša, popularan je dodatak keksima, kolačima i medenjacima.

Napitci: Ovaj svestrani sastojak koristi se u pripremi čaja, piva od đumbira i osvježavajućih pića. Njegove brojne zdravstvene prednosti su sljedeće: Ljekovita svojstva đumbira nadaleko su poznata i priznata. Svojstva protuupalnog i antioksidativnog djelovanja rezultiraju smanjenjem upale i oksidativnog stresa. Osim toga, pomaže u probavi pružajući olakšanje od simptoma kao što su mučnina, nadutost i drugi oblici probavnih smetnji.

Ublažavanje mučnine jedna je od njegovih značajnih prednosti, jer se učinkovito bori protiv mučnine povezane s putovanjem, trudnoćom i kemoterapijom. Osim toga, ima sposobnost pružiti olakšanje od bolova u mišićima i zglobovima. Poboljšanje osjetljivosti na inzulin i potencijalno smanjenje razine šećera u krvi su među prednostima regulacije šećera u krvi. Osim toga, vjeruje se da pruža podršku imunološkom sustavu tako što potencijalno jača otpornost na infekcije.

Đumbir ima značajnu nutritivnu vrijednost, nudeći niz korisnih nutrijenata. Ključne hranjive tvari koje se nalaze u đumbiru uključuju vitamin C i B6, kao i minerale poput magnezija, kalija i mangana. Đumbir također sadrži bioaktivne spojeve poput gingerola, shogaola i zingiberena. Ove korisne komponente čine đumbir popularnim sastojkom u raznim kozmetičkim proizvodima, uključujući one koji se koriste za njegu kože i kose.

Osim toga, eterično ulje dobiveno iz đumbira obično se koristi u aromaterapiji za poticanje opuštanja i ublažavanje osjećaja stresa i tjeskobe. Idealna klima za uzgoj i skladištenje đumbira je topla i vlažna. Kod sadnje đumbira najčešće se koriste dijelovi rizoma.

Kada je u pitanju spremanje svježeg đumbira, imate nekoliko mogućnosti. Možete ga držati u hladnjaku nekoliko tjedana ili se odlučiti za zamrzavanje na dulje vrijeme skladištenja. Sada, razgovarajmo o mogućim nuspojavama. Kada se konzumira u većim količinama, đumbir može izazvati:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here