Rođa Raičević, renomiranI pjevač domaće folk scene devedesetih godina prošlog stoljeća, dočekala je preranu smrt okružen čudnim okolnostima. Njegovo beživotno tijelo pronađeno je 7. listopada 2001. u njegovom stanu, a naknadna obdukcija pokazala je da je njegova smrt posljedica predoziranja heroinom. Ipak, brojni pojedinci koji su poznavali Rođu i bili svjedoci njegovog otriježnjenja bili su skeptični da su narkotici igrali ulogu u njegovoj preranoj smrti. Naime svi koji su ga poznavali su tvrdili da on nije konzumirao drogu.

 

Jedna od izjava koja ističe je izjava Dragane Mitić, Rođine djevojke, koja je desetak dana nakon njegove smrti prekinula šutnju i obratila se novinarima. U ekskluzivnom intervjuu za “Ilustrovanu politiku” u listopadu 2001. govorila je o svojoj vezi s preminulim glazbenikom, ističući njegovu jaku odbojnost prema drogama. Na komemoraciji u Domu sindikata, pred velikim okupljenim Rođinim obožavateljima i članovima obitelji, ona je, između ostalog, izrazio kako Beograd pomno prati Rođu i kako Nikšić iščekuje njegov dolazak.

Mlada i vitka plavuša Dragana Mikić otvoreno je pokazala suze. Ona je djevojka Rođe Raičevića, kojeg su ranije spominjali kao nekoga ko će se uskoro oženiti. Njihova emotivna veza trajala je   gotovo šest godina.  Bilo je to u diskoteci “Trezor” 2. srpnja 1995. kada su se putevi Dragane i Rođe prvi put ukrstili. Rođa je, nestrpljiv da je upozna, zadužio svog kuma da upozna. Po njegovim uputama kum je prišao Dragani, a ona mu je pružila ruku, predstavivši se jednostavno kao  Dragana.

“Bio je to sastanak za koji sam isprva vjerovala da je tipičan”, priča ona. “S obzirom na njegovu veliku slavu, bilo je nagađanja oko njegovog afiniteta prema ženama. Međutim, nakon opsežnog razgovora s njim, došla sam do spoznaje da je on potpuno druga osoba, barem što se mene tiče. Takva percepcija o njemu zadržala se sve do njegove smrti. Uspomene koje joj najviše ostaju u sjećanju su zajednički trenuci, posebno trenuci samoće kada su boravili u njegovom stanu.