Provjerite jeste li uključeni u njihove redove. Počevši od 1. travnja, početna pojava retrogradnog Merkura događa se u Ovnu, dodajući dodatni sloj složenosti. Ovan, znak povezan sa strašću, izazovima i impulzivnim ponašanjem, ima potencijal izazvati povećanje sukoba vođenih egom, bilo da se radi o vašem profesionalnom okruženju ili unutar vaših osobnih odnosa, osobito s pojedincima koji imaju autoritet nad vama.

  • Trenutačna retrogradnost predstavlja veći izazov nego inače zbog svoje pojave usred sezone pomrčina. Nakon pomrčine Mjeseca u Vagi 25. ožujka, retrogradni Merkur počinje neposredno prije potpune pomrčine Sunca u Ovnu 8. travnja. Kao rezultat toga, travanj postaje najburniji mjesec u godini, preplavljujući vas dvostrukom dozom intenzivne energije. Sezona pomrčina uvijek donosi značajne promjene koje vas tjeraju prema višim težnjama; međutim, retrogradni Merkur vas istodobno tjera da vežete labave krajeve iz prošlosti.

Dodatno, prisutnost Chirona, ranjenog iscjelitelja, koji prolazi kroz Ovna, dodatno pogoršava ponovno otvaranje starih rana koje se odnose na osobni identitet. Proces ozdravljenja nikada nije jednostavan ili linearan, a tijekom ove retrogradnosti, možete se naći u prošlosti dok je ne prihvatite kao sastavnu komponentu života i osobnog razvoja. U nastavku otkrijte četiri horoskopska znaka koji će doživjeti najdublji utjecaj tekućeg retrogradnog Merkura, koji će se nastaviti do 25. travnja 2024.

Ovan

Dezorijentirajuće i zbunjujuće posljedice ove retrogradnosti oštro će se osjetiti u vašem znaku, posebno u području samouvjerenosti, što će nedvojbeno utjecati na vašu samopercepciju. Izbjegavajte pretjerano razmišljanje o svom identitetu i vrijednostima, jer će obilje upita donijeti samo manjak odgovora. Umjesto toga, prepustite se toku i dajte si priliku da utjelovite više aspekata istovremeno. Zapamtite, ne mora se svaki aspekt vašeg života razotkriti odmah. Prihvatite neizvjesnost i ispunjenje će se očitovati u dogledno vrijeme.

Kako ulazimo u ovo retrogradno razdoblje, ono se poklapa s vremenom pomrčina, što ukazuje da su pred nama značajne transformacije koje će imati trajan utjecaj na vašu budućnost. Potpuna pomrčina Sunca u Ovnu 8. travnja služi kao točka konvergencije za neriješena pitanja iz prošlosti i obećavajuće prilike za budućnost. Dok aktivno poduzimate korake prema dubokim i trajnim promjenama, ostaje neizvjesno koji će aspekti izdržati, a koji će biti oslobođeni. Strpljenje je ključno dok upravljate privremenom zbrkom koju donosi retrogradni Merkur, dopuštajući mu da olakša vaš proces ozdravljenja, dok dramatičan utjecaj sezone pomrčina oblikuje tijek vaše sudbine.

Blizanci

Uz Merkur kao vaš vladajući planet, svako retrogradno razdoblje ima značajan utjecaj na vas. Ovaj put počinje u vašoj 11. kući, koja obuhvaća zajednicu, nadu i viziju. Kao rezultat toga, mogli biste postati osjetljiviji u svojim interakcijama s drugima, preispitivati ​​je li vaš društveni život u skladu s vašim željama i sumnjati u svoj napredak prema ostvarenju vaših snova. Vaš društveni status može biti nejasan i možete se osjećati nesigurno u pogledu svoje sposobnosti da utječete na one oko sebe. Ključno je biti oprezan kada su u pitanju neiskrene geste, jer će one neizbježno imati negativne posljedice.

Osim toga, ovo je pogodno vrijeme za ponovno povezivanje s dragim osobama iz vaše prošlosti. Trenutno su planeti Mars i Saturn u procesu kretanja kroz vašu 10. kuću, koja se odnosi na vašu karijeru. U ovom razdoblju moguće je da ćete se susresti sa značajnim izazovima i zahtjevima u svom profesionalnom životu, dok ćete istovremeno osjećati nelagodu i nered u društvenim situacijama. Međutim, važno je napomenuti da će te okolnosti u konačnici pridonijeti vašem rastu i otpornosti.

Djevica

Kao vladar Merkura, vrlo ste usklađeni s učincima njegove retrogradnosti. Ova posebna retrogradnost nosi tmurnu i introspektivnu energiju, koja počinje u vašoj osmoj kući, a koja se odnosi na emocije i financijske pothvate. Pruža vam priliku da se suočite s dubokim i tabu temama dok radite s prošlim obvezama. Možda ćete se susresti s neriješenim stvarima koje će vas natjerati da preispitate žrtve koje ste spremni podnijeti u potrazi za svojim ciljevima. Trenutačna retrogradnost u Ovnu, kojom upravlja Mars, značajno opterećuje vaše odnose.

Ovaj nebeski događaj, u kombinaciji s Marsom koji se poravnava sa Saturnom u Ribama 10. travnja, pojačava izazove s kojima se suočavate u stvaranju trajnih obveza i kretanju kroz teške dijelove vašeg partnerstva. S ovom snažnom konjunkcijom Marsa i Saturna koja utječe na vašu sedmu kuću partnerstva, mogli biste se naći primorani uzeti zrelo akcije i osloboditi neriješenih odnosa.

Vaga

Travanj 2024. će se pokazati kao izuzetno intenzivan mjesec za vas, stoga nemojte se zavarati. Nakon pomrčine Mjeseca u Vagi 25. ožujka, koja je učinkovito ublažila težinu koja je opterećivala vaše postojanje i ostavila vas emocionalno iscrpljenim, nalazite se usred duboke unutarnje metamorfoze. Početak retrogradnog Merkura 1. travnja, posebno u vašoj sedmoj kući partnerstva, natjerat će vas da pomno razmislite o načinu na koji se vaš osjećaj ja razvija u odnosu na veze koje stvarate s drugima.

Tijekom ovog retrogradnog razdoblja možete se susresti s sukobima i sukobima ega, moguće čak i s pojedincima iz vaše prošlosti s kojima imate neriješene stvari. Kompromisi su sastavni dio odnosa koji zahtijevaju prilagođavanje potrebama i interesima drugih. Oni posjeduju transformativnu sposobnost oblikovanja nečije budućnosti i izazivaju duboku promjenu u osobnom identitetu.

Usred sezone pomrčina, događa se ovaj retrogradni događaj, koji koincidira s pomrčinom Sunca u Ovnu 8. travnja, što ima potencijal promijeniti dinamiku vaših odnosa. Razvoj ovih promjena ostaje neizvjestan, ostavljajući samo vrijeme da se otkrije njihova prava priroda. Očito je, međutim, da će status quo pretrpjeti značajnu promjenu.