Suprug je jasno rekao svojoj ženi, priznao da je bio nevjeran s njezinom vlastitom sestrom i otkrio njihov plan da se presele u drugi grad i započnu zajednički život. Primitak pisma ove žene zatekao ga je potpuno nespremnog.

Dragi, Vjerujem da si našao zadovoljstvo dijeliti krevet s mojim bratom i sestrom. Možda sam izbjegao spomenuti, ali mojoj sestri Karli pri rođenju je dodijeljeno muško ime Karla. Neka i dalje uživate u ovom iskustvu.

BONUS TEKST:

Čuvajte se nenamjerne kupnje! Ovaj dezodorans je zabranjen zbog svojstava da uzrokuje rak. Otkrijte specifični sastojak odgovoran za njegove kancerogene učinke. Tim istraživača otkrio je korelaciju između produženog kontakta s opasnom tvari i razvoja tumora u tkivu dojke ispitanika.

Nadalje, izdali su upozoravajuću izjavu u vezi s mogućnošću širenja raka na druga područja tijela. dezodorans-žena Švicarska je preuzela vodstvo kao prva zemlja koja je zabranila korištenje dezodoransa koji sadrže kancerogene aluminijeve soli. Nakon što je istraživanje provedeno 2016. otkrilo prisutnost štetnih kemikalija u dezodoransima i njihovu povezanost s rakom dojke, Nacionalno vijeće u Švicarskoj donijelo je odluku o zabrani njihove uporabe sa 126 prema 58 glasova.

Osim toga, Savezno vijeće ima mandat provesti temeljito ispitivanje istraživanja koja ukazuju na moguću vezu između uporabe dezodoransa i povećane osjetljivosti na rak dojke. Proizvodnja brojnih antiperspiranata i dezodoransa koji su danas dostupni uključuje korištenje aluminijevih soli kao ključnih komponenti. Ovi aktivni sastojci učinkovito se bore protiv prekomjernog znojenja i bore se protiv neželjenih mirisa.

Mehanizam djelovanja ove opasne tvari uključuje njeno otapanje u znoju, nakon čega dolazi do začepljenja žlijezda znojnica. Istraživači su primijetili da je prisutnost ove kemikalije koja uzrokuje rak česta u većini antiperspiranata i dezodoransa. Ova kemikalija djeluje tako da smanjuje vlagu u koži, ali također je otkriveno da može dovesti do nakupljanja ove tvari u tkivu dojke.

Prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije (WHO), rak dojke i dalje je dominantan oblik raka među ženama u svijetu. Osim toga, organizacija je istaknula da je unatoč prethodnom vjerovanju da se rak dojke prvenstveno nalazi u razvijenim zemljama, gotovo polovica svih slučajeva raka dojke i 58 posto slučajeva s lošijom prognozom zapravo zabilježeno u manje razvijenim zemljama. Studija o korelaciji između korištenja dezodoransa i raka dojke pruža konkretne i iscrpne informacije.

Na nedavnu odluku Švicarske da zabrani uključivanje aluminijevih soli u proizvodnju dezodoransa uvelike je utjecao istraživački članak objavljen u International Journal of Cancer. Studija koju je provela skupina znanstvenika sa Sveučilišta u Ženevi fokusirala se na istraživanje utjecaja štetnih tvari na miševe. Prema nalazima studije, životinje koje su bile podvrgnute duljem kontaktu s opasnom tvari pokazale su rast tumora u tkivu dojke. Istraživački tim upozorio je da bi to potencijalno moglo rezultirati širenjem raka na različita područja tijela.

U izdavanju izjave upozorenja, istraživač je naglasio važnost suzdržavanja pojedinaca, posebice žena, od uporabe proizvoda koji sadrže aluminijeve soli. Nadalje, založio se za zabranu ove kemikalije, povlačeći paralelu sa zabranom azbesta. Prema Andre-Paskalu Sapinu, jednom od koautora studije, savjetuje se kloniti se dezodoransa koji sadrže aluminijevu sol.

Međutim, on priznaje izazov utvrđivanja jesu li robne marke “bez aluminija” doista lišene ovog sastojka. Sapino povlači paralelu s azbestom, koji je imao nisku cijenu i značajnu industrijsku vrijednost, što je rezultiralo 50-godišnjim kašnjenjem prije njegove zabrane. Izražava nadu da zabrana aluminijevih soli neće izdržati tako dugo.