Ušli smo u ono doba godine kada su insekti najaktivniji i kada nam ulaze u domove prvom prilikom. Počevši od onih najsitnijih do najvećih insekata, nije nam svejedno kada nam uđu u prostorije u kojima smo svaki dan.

Kako dolazi proljetna sezona, vrtlarski zadaci postaju stalna prisutnost, praćena neizbježnom prisutnošću štetnika. Jednostavna je činjenica da rad na otvorenom privlači razne štetočine, a danas smo ovdje da vam pružimo nekoliko prirodnih savjeta o tome kako se nositi s tim problemom. Kako počinje vrtlarska sezona, štetnici poput krumpirovih zlatica i gusjenica postaju vrlo aktivni. Kako bi riješili te neugodnosti, brojni se vrtlari okreću pesticidima.

Ipak, imamo alternativno, potpuno prihvatljivo i prirodno rješenje za rješavanje ovog problema. Naučite kako učinkovito eliminirati lisne uši, puževe puževe, gusjenice, krumpirove gliste, grinje i gljivice u svom povrtnjaku, voćnjaku i rasadniku gledajući ovaj informativni video. Zaštitite svoje biljke od štetnih insekata pomoću ovog vrlo učinkovitog organskog insekticida i pesticida.

Zajamčite dobrobit svojih rajčica, paprika, krastavaca, patlidžana, jagoda, mahuna i tikvica provođenjem mjera zaštite od potencijalnih štetnika. U ovom sveobuhvatnom vodiču otkrijte tajne stvaranja snažnog prirodnog insekticida bez upotrebe otrovnih kemikalija. Odvojite trenutak da pogledate videozapis s uputama u nastavku i steknete potrebno znanje za uspješno izvršavanje ovog zadatka.

Osim toga, budite spremni da vas iznenadi izvanredna tehnika: skrivena formula za uzgoj obilnih vreća krumpira. Ovaj opsežni priručnik nudi detaljan pregled besprijekornog procesa uzgoja krumpira. Za početak, početna faza je od najveće važnosti: pedantan odabir savršenog sjemenskog krumpira. Preporučljivo je odabrati certificirani sjemenski krumpir, poznat po svom izvanrednom prinosu i sposobnosti otpornosti na bolesti. Prije sadnje ključno je potaknuti klijanje sjemena krumpira čuvanjem na hladnom i osunčanom mjestu.

  • Sada se pripremimo za sljedeći korak. Uhvatite torbu i preklopite joj strane, smanjujući joj visinu za pedeset posto. Primjenom ove tehnike pojednostavit će se proces dodavanja zemlje i sadnje krumpira. Za optimalnu drenažu, preporuča se probušiti više rupa na dnu vreće. Prvi korak uključuje stvaranje sloja na dnu vreće pomoću mješavine zemlje za posude i komposta ili stajnjaka, osiguravajući da bude dubok otprilike 4-6 inča.

Sjemenski krumpir trebao bi biti ravnomjerno raspoređen po tlu, sa svakim krumpirom udaljenim oko 5 inča. Broj potrebnih sjemenki krumpira može varirati ovisno o veličini vrećice, ali preporučljivo je započeti s 3-5 sjemenki u početku. Da biste pokrenuli proces uzgoja krumpira, pažljivo stavite sjemenke krumpira u tlo i pokrijte ih slojem zemlje debljine 4-6 inča. Kako bi se osigurao optimalan rast, ključno je održavati odgovarajuću razinu vlage u tlu – ne previše suho, ali ne pretjerano zasićeno.

Nakon što se izvrši ovaj ključni korak, zatvorite spremnik i budite strpljivi dok čekate rast vaših krumpira. Prijeđite na korak 5, postupno integrirajući svo tlo u proces. Kako biljke krumpira dosegnu visinu od oko 12 inča, nježno presavijte stranice vrećice i dodajte još zemlje da pokrijete bazu biljke. Ponavljajte ovaj postupak dok se vrećica potpuno ne napuni.

Koristeći tehniku ​​koja se zove “trening”, možete stimulirati pojavu dodatnih gomolja duž uronjenih stabljika. Kako bi se osigurao najbolji mogući rast, ključno je održavati krumpir stalno vlažnim. Ovo je osobito važno u razdobljima suhog vremena. Ako želite, imate mogućnost poboljšati njihov napredak davanjem gnojiva sa sporim otpuštanjem koje je dobro izbalansirano svaka četiri tjedna.

Korak 7 podrazumijeva marljivo redovito pregledavanje vaših biljaka krumpira u potrazi za bilo kakvim znakovima štetnika ili bolesti. Ključno je ostati na oprezu i odmah se pozabaviti svim zarazama ili infekcijama koje se mogu pojaviti. Za rješavanje tipičnih problema poput krumpirove plamenjače, preporučuje se odlučiti se za sorte krumpira koje su otporne na te probleme i potiču dovoljnu cirkulaciju zraka oko posude.

Indikacija da je krumpir zreo za berbu je kada lišće biljke počne venuti i mijenja boju u žutu. U ovoj je fazi bitno prestati zalijevati biljke, dajući krumpiru priliku da se nakratko osuši prije nego što nastavite s berbom. Da biste sakupili krumpir, samo okrenite vrećicu i pažljivo prosijte zemlju.