Jelena Đoković godinama je posvećena održavanju zdravog načina života, a svoje protivljenje određenim porocima otvoreno je iskazala u jednom slučaju. Jelena je dala do znanja da apstinira od kave i izbjegava svaki unos kofeina. “U potpunosti izbjegavam kofein, čak i u obliku zelenog čaja”, naglasila je. Iako mnogi kavu možda ne smatraju porokom, Jelena osobno smatra porokom sve što bi potencijalno moglo dovesti do ovisnosti. Uvijek je bila oprezna u odricanju kontrole nad svojim tijelom, izražavajući svoju averziju prema toj ideji.

  • U potrazi za opuštanjem, fokusom i budnošću bez oslanjanja na kofein, koje su druge opcije dostupne? Nakon malog istraživanja otkrio sam mnoštvo vrijednih ideja i preporuka. Promjenom moje perspektive o hrani, tjelovježbi i cjelokupnom zdravlju, pronašao sam novi osjećaj svrhe. Odvajanje vremena za dublje ulaženje u te teme omogućilo je da sve sjedne na svoje mjesto i ima više smisla. U drugoj prilici, Jelena je otkrila da je eksperimentirala s kavom, alkoholom i cigaretama, no nažalost, njezino tijelo nije pozitivno reagiralo ni na jednu od ovih supstanci. Supruga proslavljenog srpskog tenisača Novaka Đokovića je Jelena Đoković, nekada Ristić. Rođena je 17. lipnja 1986. godine u Beogradu. Dok je živela u Kosovskoj ulici, prvenstveno je odrastala u Ljigu pod starateljstvom babe i dede. Imali su jedinstven način slavljenja njezinih postignuća tražeći određene pjesme na radiju za svaku čestitku petice.

Jelena je završila Osnovnu školu “Drinka Pavlović”, a kasnije i Sportsku gimnaziju, gdje se sa Novakom ukrstila 2005. godine, zahvaljujući zajedničkom poznanstvu. Od trenutka kada su se ugledali, njihova je ljubav bila trenutna i neraskidiva. Njihova zajednička strast prema sportu, počevši od Jelenine posvećenosti tenisu, a kasnije i atletike, dodatno je učvrstila njihovu vezu. S ciljem dobivanja stipendije i visokog obrazovanja u inozemstvu, Jelena se posvetila studiju, neumorno radeći na ostvarenju svojih snova.

  • Kako bi uzdržavala obitelj, bavila se raznim poslovima, uključujući rad u kladionici i promotorica. Naposljetku, Jelena je primljena na cijenjeni studij poslovne administracije na sveučilištu Bocconi u Milanu, gdje je briljirala u školovanju i diplomirala s najboljim ocjenama, prenosi portal Biografija. Nakon preseljenja u Monte Carlo, uspostavila je zajedničko stanovanje s Novakom i brzo osigurala mjesto u odjelu za ljudske resurse naftne kompanije “Tamoli”. Marljivo radeći na svojoj poziciji, ostala je predana proširivanju znanja te je uspješno magistrirala i doktorirala menadžment. Također, preuzela je cijenjenu dužnost direktorice Zaklade Novak Đoković, organizacije posvećene prikupljanju sredstava za siromašnu djecu u Srbiji.

Jelena, Novakova nepokolebljiva i strastvena navijačica, učinkovito je dirigirala brojnim dobrotvornim pothvatima koji su privukli nazočnost istaknutih pojedinaca i poznatih osoba poput Naomi Campbell, Kate Hudson, Sarah Ferguson, Borisa Beckera, Richarda Bransona, Gerarda Butlera i drugih. Dok Jelena dosljedno nastoji pružiti joj maksimalnu potporu, sam Novak radije ostaje skroman i izbjegava pretjerani publicitet. Novak je na jedinstven i kreativan način u rujnu 2013. zaprosio Jelenu, helikopterom ju je odvezao u Provansu gdje joj je postavio pitanje.

  • Njihovo vjenčanje održano je u srpnju 2014. na Kraljičinoj plaži na Svetom Stefanu u Crnoj Gori. Jeleninu prekrasnu vjenčanicu pomno je izradila Sarah Barton, cijenjena kreativna direktorica modne kuće “Alexander McQueen”, poznata po dizajnu vjenčanice Kate Middleton, vojvotkinje od Cambridgea. Cijenjena publikacija, magazin “Hello”, velikodušno je donirao 500.000 eura u humanitarne svrhe u zamjenu za ekskluzivna prava snimanja i dijeljenja fotografija s te važne prigode. U klinici u kojoj je radost porođaja doživjela i princeza Charlene od Monaka, Jelena je 21. listopada 2014. dočekala svog novorođenog sina Stefana. Cijenjeni liječnički tim pobrinuo se za siguran porod za Jelenu. Stefan se sada pridružuje obitelji koju čine Jelena, Novak i njihov voljeni malteški pudl Pierre, Jelenin rođendanski dar.