Neda Ukraden je jedna od najpoznatijih pjevačica na muzičkoj sceni čija karijera traje preko pola vijeka. Za njeno ime se nikada nije vezivao neki skandal iako su mediji pokušavali raznim špekulacijama da srozaju njen ugled. Tako se čak jedno vrijeme pisalo da je bila u vezi sa Tonijem Bijelićem čovjekom koji je bio u braku sa Draganom Mirković i koji se trenutno razvode.

  • Proslavljena srpska pjevačica Neda Ukraden već duže vrijeme gaji želju da se vrati svojim korijenima, a ta se želja napokon ostvarila. Kultna pjevačica nedavno je odlučila renovirati i preurediti svoju kuću, dajući joj svjež izgled. Ipak, tijekom burnih devedesetih Neda Ukraden je iz prve ruke upoznala izazove snalaženja u krizi, au tom je razdoblju sasvim slučajno otkrila nepokolebljivu podršku ugledne poduzetnice.

Preuređujući staru kuću u svoju vilu iz snova, pjevačica je već privukla pozornost posjetitelja, što je vidljivo iz zadivljujućih fotografija.

Neda, bivša jugoslavenska zvijezda, na društvenim je mrežama podijelila fotografije koje svjedoče o njenom novom zemaljskom raju, mjestu koje dijeli sa svojim dragim osobama, prijateljima i obitelji.

Nakon što su fotografije objavljene, uslijedila je bujica komentara, a jedan se komentar posebno istaknuo svojom emotivnošću.Nigdje se ne može pronaći osjećaj spokoja i apsolutne tišine poput trenutka kada majka nježno oslovljava svoje dijete sa “sine”.

 

Unatoč tome što je kuća Nede Ukraden od mora udaljena svega 30-ak kilometara, pjevačica je svoj boravak poželjela uljepšati izgradnjom ogromnog bazena u svom dvorištu, čime će neizmjerno razveseliti svoje unuke.

Važno je podsjetiti i na jednu od misterioznih romansi u Nedinom životu u koju je bio uključen suprug Dragana Mirković. Ipak, nedavna nagađanja sugerirala su da je talentirana pjevačica Ukraden prije veze s Draganom bila u ljubavnoj vezi s Tonijem Bijelićem. Neda je otkrila pravu prirodu svoje veze s Tonijem Bijelićem, s kojim su je povezivali u prošlosti.

“Vjerujem da su ljudi skloni preuveličavati stvari. Toni je izniman pojedinac. Njegova pomoć bila je neprocjenjiva za svakog pjevača koji je radio u Beču. Imao sam stan u najmu u austrijskoj prijestolnici od 1992. do ’96., a Toni, budući da je bio tečan, na njemačkom, uvijek je bio tu da pruži ruku”, ispričala je Neda, a zatim se iskreno osvrnula na to je li njihov odnos prešao okvire prijateljstva.

  • “Apsolutno ne. Znatno je mlađi od mene. Ako netko slučajno ima malo veći interes za mene, to bi nedvojbeno shvatio kao kompliment. No, moram ponoviti da je mlađi od mene i da je trenutno u privrženoj vezi s Dragan.” Neda i Toni dijele izvanredan brak, tako da su sva druga nagađanja nebitna”, iskreno je rekla Neda, odlučivši se ne baviti upitima o svojoj najdubljoj ljubavi.

Biografija:

Rođena u Imotskom 1950. godine, Neda Ukraden proživjela je nomadsko djetinjstvo zbog očeve uloge službenice SUP-a. Njeni roditelji, Dušan i Anđelija, porijeklom su iz Crne Gore. U svojim ranim godinama Neda je živjela kod bake i djeda u Imotskom prije nego što se s roditeljima preselila u Višegrad. Tu je naišla na susjedu koja ju je upoznala s umjetnošću pjevanja sevdalinki.

  • Obitelj se tada preselila u Goražde, gdje je Nedin talent procvjetao jer je nastupala na školskim priredbama koje su se održavale u Osnovnoj školi “Maksim Gorki”, koju je pohađala pet godina. Nakon toga su se nastanili u Brčkom na dvije godine. U to vrijeme Neda je prvi put osjetila ljubav, iako nikad nije otkrila ime svoje simpatije. U Brčkom je postala i članica školskog zbora pod vodstvom profesora Mirka Šrajera, čiji je utjecaj inspirirao Nedu da nastavi glazbenu karijeru.

Tijekom Festivala “Mladi gražić” 1962. godine Neda je pokazala svoj talent izvodeći dio pjesme “Rjabinuška” uz zbor. Sljedeće godine trijumfirala je na festivalu obradom “Naš tabor putuje na jug” Radmile Karaklajić. Ovaj uspjeh potaknuo je Nedu da se preseli u Sarajevo, gdje upisuje Osnovnu školu “Slobodan Vuković” i postaje solistica u horu. Nastavljajući svoj glazbeni put, pohađala je srednju školu “Braća Ribar” te je, potaknuta prijateljima, sudjelovala na Festivalu “Mladi pjevaju proljeću”.

Odlučivši se za “Kap veselja” Lole Novaković, Neda je išla najbolje od živaca, pa je umjesto pljeska uslijedilo ruganje. Vjerujući da su joj se težnje izjalovile, sudbina se umiješala kada su je prijatelji potajno prijavili na audiciju za vokalnog solista zabavne glazbe na Radio Sarajevu 1966. godine. Na njezino zadovoljstvo, Neda je primljena i ponovno je s obnovljenim samopouzdanjem izvela “Kap veselja”.

Sljedeće godine postigla je priznanje za najistaknutiju debitanticu na cijenjenom Festivalu “Vaš šlager sezone”, osvojivši publiku izvedbom pjesme “Igra bez kraja” talentiranog Milana Džajića. Unatoč pozivu za sudjelovanje na subotičkom festivalu, profesori su se isprva protivili njezinom dolasku. No, zahvaljujući intervenciji redatelja, dobila je dopuštenje te je svojom zanosnom duetskom izvedbom pjesme u konačnici osigurala treće mjesto “Ponekad” uz Tatjanu Gros.

Nedino glazbeno umijeće nadišlo je okvire Sarajeva 1969. godine kada je na renomiranom Festivalu Vaš šlager sezoen hipnotizirala publiku svojom izvedbom pjesme “Kiše su pale” autora cijenjenog Žarka Roje.