Obitelj Čedomira Jovanovića duboko je potresena posljednjim događajima. Šesteročlana obitelj Čedomira Jovanovića trenutno je u još jednoj izazovnoj, ali nevjerojatno lijepoj fazi. Nakon gotovo četiri godine otkako je njihov sin Mihajlo Lajf krenuo na studijski put u inozemstvo, došlo je vrijeme da još jedan član obitelji raširi krila i krene u samostalan život. Naime, najstarija kći Jelene i Čedomira Jovanovića spremna je za ulazak u ovo novo poglavlje.

  • U svjetlu ove značajne prekretnice, njezin ponosni otac nalazi se u gorko-slatkom trenutku, priznajući izazove koji su pred njim. U svojoj je dirljivoj poruci rekao da dok njegov voljeni suprug više nije s njima, Jela i on služe kao živi dokaz da život još uvijek može napredovati čak i bez srca. Prilagodba na novu stvarnost i gubitak člana obitelji bio je izazov za obitelj Čedomira Jovanovića, no prisutnost Zore Fej i Anđelije Faith unosi radost i utjehu na lica njihovih roditelja, ublažava brigu za djecu koja nisu fizički predstaviti.

Opće je poznato da ga se smatra jednim od najatraktivnijih političara na našim prostorima. Čedomir Čeda Jovanović, istaknuta ličnost srbijanske politike, obnaša nekoliko značajnih funkcija među kojima su osnivač i predsjednik Liberalno-demokratske partije, bivši zastupnik u Skupštini Srbije i vrsni dramaturg. Njegova privlačnost nadilazi političku karijeru, jer ga mnogi smatraju jednim od najatraktivnijih političara u našoj regiji. Osobni život Čedomir potječe iz obitelji ekonomista, a njegovi roditelji Jovica i Mileva (rođ. Mršić) oboje rade u polju.

  • Odrastao je u Novom Beogradu, a osnovno obrazovanje završio je u Osnovnoj školi “Ivan Gundulić”, a potom je prešao u Devetu beogradsku gimnaziju. Ipak, na kraju se prebacio u Treću ekonomsku školu, gdje je uspješno završio studij. Osim roditelja, Čedomir ima i sestru Hristinu. Karijera Tijekom studija Čedomir se bavio novinarstvom, pišući članke u renomiranim novinama poput NIN-a, Borbe i Politike. U studenom 1996. održao je snažan govor na Fakultetu dramskih umjetnosti, zalažući se za akciju i izjavljujući da šutnja više nije opcija.

Ovaj strastven govor označio je početak studentskih prosvjeda protiv režima Slobodana Miloševića, koji su trajali impresivnih 117 dana. Tražeći uvažavanje izbornih želja građana i zalažući se za smjenu rektora Dragutina Veličkovića, Čedomir se istaknuo kao lider. Njegova je popularnost naglo porasla, vidljivo iz uvođenja bedža s izrazom “Dijete, udaj se za mene! Čeda na svom Instagram profilu često dijeli slike na kojima pokazuje besprijekornu građu sebe i supruge.

  • Njegovo tijelo krase brojne tetovaže, od kojih najistaknutija prikazuje moćnu žensku figuru popraćenu riječju “invictus”, koja simbolizira nepobjedivost. Rođen i odrastao u Beogradu, pojavio se na svijetu 13. travnja 1971. Do danas nastavlja živjeti i djelovati u svom voljenom rodnom gradu. Čedomir potječe iz obitelji ekonomista, s roditeljima Jovicom i Milevom (ranije Mršić), te sestrom Hristinom. Odrastao je u Novom Beogradu, a osnovno obrazovanje završio je u Osnovnoj školi “Ivan Gundulić”, a potom je prešao u Devetu beogradsku gimnaziju.

Ipak, na kraju se prebacio u Treću ekonomsku školu, koju je uspješno završio. U početku je studirao ekonomiju na Ekonomskom fakultetu, ali nakon samo tjedan dana shvatio je da je njegova prava strast umjetnost. Godine 1991. služio je vojni rok u mornarici, a nakratko je bio i spasilac na Adi Ciganliji. Kasnije, 1994. godine, upisuje studij dramaturgije na Fakultetu dramskih umjetnosti (FDU), a četiri godine kasnije uspješno završava studij.

Dok se u početku usredotočio na pisanje drama, njegova je karijera krenula drugim smjerom prema politici nakon završetka studija. Godine 2002. vjenčao se s Jelenom Jovanović (ranije Savić). Zajedno imaju sina Mihajla Lajfa i tri kćeri – Janu Hart, Zoru Fejt i Anđeliju Fej. Njihova krsna slava slavi se na Aranđelovdan.