Kada govorimo o estradnoj sceni u Sr5biji jedna od najpopularnijih pjevačica je Seka Aleksić koja ima jedinstven modni stil. Seka Aleksić dugi niz godina zauzima poziciju jedne od najpriznatijih folk pevačica u regionu. Nedavno se fokusirala na porodicu, dajući prednost kvalitetnom vremenu sa suprugom i sinovima u njihovoj rezidenciji u Staroj Pazovi. Ipak, ona je i dalje vrlo angažirana na raznim platformama društvenih medija, hvaleći se velikim brojem pratilaca.

 

Zagreb je doživio preporod zahvaljujući Seki Aleksić i njenom jedinstvenom smislu za modu. Umjesto uobičajenih energičnih scenskih nastupa, zavladala je ulicama hrvatskog grada svojim besprijekornim modnim odabirom. U posljednje vrijeme, voljena folk pjevačica prihvatila je “cool” pristup, uključivši neutralne boje i predimenzionirane odjevne predmete koji su brzo uhvaćeni kao popularni trend.

  • Mišljenja o ansamblu bila su podijeljena među korisnicima društvenih mreža, uz pohvale i kritike. Nekonvencionalno uparivanje prostranog sakoa sa sivom trenerkom možda se nije svidjelo svima. Kako bi upotpunio izgled, pojedinac se odlučio za široke bijele Yeezy patike, sportske čarape, Jacquemus torbu, smeđu majicu, sunčane naočale i upadljive minđuše.

Bez mnogo razmišljanja, Seka je užurbano punila svoj kofer za Zagreb, neselektivno ubacujući sve što je mogla pronaći. Iako je priznala da se njen način pakovanja možda neće svidjeti svima, ona lično smatra da je zadovoljavajući i prikladan.

U razgovoru za portal Diva, ona je elaborirala svoju ličnu sklonost ka spoju sportske i elegantne mode, jer je to stil koji joj donosi najveću udobnost, uprkos kontrastnoj prirodi scene.

Što se mojih ličnih preferencija tiče, imam blagu averziju prema nošenju roze i crvenog karmina, iako slučajno imam pjesmu pod nazivom “Red Lipstick”. To jednostavno nije u skladu sa mojim stilom. U svakodnevnom životu odlučujem se za visoke potpetice dok se krećem gradskim ulicama, umjesto da se ograničavam na ravne cipele.

 

biografija:

Veoma cenjena pop-folk i turbo-folk pevačica poreklom iz Srbije, Seka, čije je rođeno ime Svetlana Aleksić Piljikić, učvrstila je svoj status istaknute ličnosti u muzičkoj industriji. Rođena 23. aprila 1981. godine u Zvorniku, stekla je ogromnu popularnost i postigla izuzetan komercijalni uspjeh na našim prostorima. Sekinu užu porodicu čine njeni roditelji Ibrima i Milorad, kao i brat Nedžad.

U prvim godinama školovanja upisala je cenjenu OŠ „Mitar Trifunović Učo“, gde je kao članica školskog hora pokazala svoje izuzetne pevačke sposobnosti. Nakon razvoda roditelja, Seka se, zajedno sa majkom i bratom, preselila iz rodnog Zvornika kako bi pobjegla od rata, da bi na kraju našla utočište u Banji Koviljači. Na kraju su osnovali novi dom u živopisnom selu Lipolist, koje se nalazi u blizini Šapca.

Nakon kratkog boravka u srednjoj poljoprivrednoj školi 1996. godine, napravila je težak izbor da napusti iz ličnih razloga. S obzirom na to da njena porodica prolazi kroz finansijske poteškoće, Seka je pribjegla nastupu u barovima kako bi se izdržavala. Uprkos težnji njene majke da postane frizer, završila je srednju školu, ali na kraju nije nastavila tim putem. Pokazujući hrabrost iznad svojih godina, donela je hrabru odluku da se sa 19 godina preseli u Švajcarsku, gde je pokazala svoj izuzetan talenat u brojnim diskotekama i klubovima.

 

Godine 2002. trijumfalno se vraća u Bijeljinu i željno učestvuje na veoma cijenjenom festivalu narodne muzike Moravski biser u Ćupriji. Tokom ovog događaja, ona je izvela zadivljujuću interpretaciju svoje pesme “Idealno tvoja”, čime je na kraju obezbedila željno prvo mesto. Nakon ovog uspjeha, udružila je snage sa Grand produkcijom kako bi producirala album pod istim nazivom, koji sadrži zapažene pjesme poput “Da sam muško” i “U kafani puno dima”.

Sarađujući sa cenjenim umetnicima Marinom Tucaković, Brajom, Sašom Markovićem i Stevijem Simeunovićem 2003. godine, krenula je u poduhvat koji je rezultirao veoma zapaženim albumom „Balkan“. Svaka numera na albumu postigla je ogroman uspeh, a „Crno i zlatno“ je učvrstila svoju poziciju Sekine ikone himne. Nastavljajući svoj muzički put, predstavila je svoj treći album “Dođi i uzmi me” 2005. godine, izdat pod etiketom Grand production.

  • Seka je 2006. godine krenula na svoj pop muzički put preuzimajući lik Vrele Nele u nadaleko hvaljenoj seriji “Ljubav, navika, panika”. Naredne godine je aktivno učestvovala u promotivnim događajima za svoj album “Queen” tokom Grandovih nastupa. Među istaknutim numerama sa albuma je i čuveni “Aspirin”, koji je popraćen jednako zadivljujućim muzičkim spotom.

Sekin album je postigao ogromnu popularnost, prodavši je u nevjerojatnih 250.000 primjeraka i doveo je do vrha top lista kao najuspješnijeg umjetnika u zemlji. Osim svojih muzičkih poduhvata, Seka je zaronila i u sferu mode, osniva svoju liniju pod nazivom “Queen”.

 

  • Sekina karijera napravila je značajan korak naprijed 2009. godine izdavanjem njenog dugo očekivanog albuma “Random Partners”. Izvanredna numera, “Born with Wolves”, izazvala je široku pažnju i pohvale. Osim toga, Seka se nezaboravno pojavila u reklami za Dolcela puding, glumeći sebe.

Naredna, 2010. godina, za Seku je bila monumentalna godina. Konačno je ispunila želje svojih obožavalaca izvođenjem dugo očekivanog koncerta u Beogradskoj areni, privlačeći zapanjujuću publiku od 15.000 odanih navijača. Nadalje, Seka je prihvatila ulogu ambasadora brenda za revolucionarni flaster za mršavljenje, “Shape it, baby”.

Sekine višestrane sposobnosti prevazišle su granice muzike i mode, gurnuvši je u oblast televizijskog voditelja. Upuštajući se u neistraženu teritoriju, preuzela je istaknutu ulogu u nadaleko hvaljenom rijalitiju “Moja desna ruka”, krenuvši u potragu za pronalaženjem svog idealnog ličnog asistenta.

Emisija je stekla ogroman nalet popularnosti, privlačeći mnoštvo kandidata koji su se borili za veoma željenu poziciju. Na kraju, kao trijumfalni pobednik izašao je Vukašin Ilić, koji je sa Sekom postigao jednogodišnji ugovor. Međutim, njihov profesionalni savez je prerano sklopio, jer su se obje strane sporazumno složile da raskinu ugovor nakon samo šest mjeseci.