Poznata pjevačica Dragana Mirković nakon podužeg vremena privremeno se vraća u Srbiju, svoju domovinu koju je napustila prije mnogo godina nakon udaje za biznismena Tonija Bijelića. U jeku raspada njihove dugogodišnje veze, Dragana je u procesu razvoda od Tonija, svog više od dvadeset godina partnera. Neposredno prije polaska na put za Beograd, uslikali smo je u bečkoj zračnoj luci, gdje je imala osmijeh na licu.

  • Dok je sjedila u autobusu, čvrsto je stiskala mobitel, odbijajući ga ispustiti čak i dok se borila s koferom i torbom u ruci. Vrijedi spomenuti da je Draganin sin Marko nedavno podijelio vijest o dolasku u Srbiju. Osjećam veliku radost znajući da su moja djeca zaštićena od potencijalne štete. Odluka o suzdržavanju od medijskog eksponiranja je isključivo njihova. To je iznenađujući izbor, s obzirom da većina tinejdžera traži pažnju i priznanje. Ta je želja u određenoj mjeri prirodna.

Međutim, oni su drugačiji. E sad, ako bismo pripisivali krivnju, hipotetski rečeno… Oduševljen sam što su odlučili ne eksponirati se. Njihova odluka me jako veseli. Uvijek mi je bilo dovoljno biti jedino poznato ime u obitelji. Više djece u središtu pozornosti? Ne hvala! Preuzimam odgovornost za njihovu odluku jer su me prvi put u životu vidjeli kako plačem kada sam javno prevarena. Možda sam to trebao sakriti od njih, ali previše sam iskren! Nikad im ništa nisam htjela prešutjeti – otkrila je Dragana prije više od dvije godine govoreći o svojoj djeci.

  • Marko je uspješno završio studij na akademiji, a trenutno je na studiju gospodarskog prava. Manuela se, pak, nakon diplome odlučuje između dva fakulteta. Oni su izvrsni učenici i nikada nisam imao problema s njima. Zaista sam blagoslovljen kada su oni u pitanju. Donijeli su mi neizmjernu sreću – podijelila je ove osjećaje u emisiji “Amidži šou”. Rođena 18. siječnja 1968. u Kasidolu kraj Požarevca, Dragana Mirković etablirala se kao jedna od najistaknutijih osoba balkanskog pop-folk žanra.

S impresivnim rekordom od gotovo 10 milijuna prodanih albuma, suvereno je vladala glazbenom industrijom tijekom 80-ih i 90-ih godina, učvrstivši svoj status jedne od najprodavanijih umjetnica u bivšoj Jugoslaviji i Bugarskoj. Njezina slava nadilazi granice, a to dokazuju njeni rasprodani koncerti u Bugarskoj, Rumunjskoj i Bosni. Posebno je istaknuto da je prva srpska pjevačica koja je predvodila veliki solistički koncert u Turskoj.

  • Dragana je poznata po svojim revolucionarnim i raskošnim glazbenim spotovima, kao i svojim zamršenim plesnim rutinama. Osim glazbenih nastojanja, obilježila se iu svijetu filma te je ponosna vlasnica televizije “DM Sat”. Utjecajni američki časopis “Billboard” povukao je paralele između njezina utjecaja i utjecaja kultnih umjetnica poput Madonne i Lady Gage. U međuvremenu je u Srbiji od milja nazivaju “kraljicom zabavne glazbe” ili “lucom iz Kasidola”, što joj je poslužilo kao inspiracija za album “Luče moje” iz 2006. godine.

Rođena 18. siječnja 1968. u Požarevcu, Dragana Mirković je svoje formativne godine provela u Kasidolu, slikovitom gradiću u neposrednoj blizini Požarevca. Odrastajući u šesteročlanom kućanstvu, njezini najraniji susreti s glazbom bili su isprepleteni s sjećanjima na djetinjstvo i njezinim djedom Dragutinom koji joj je usadio duboku strast prema glazbi svojim očaravajućim izvođenjem harmonike. Pokazujući svoju urođenu glazbenu sklonost u nježnoj dobi, Dragana je zadivila sve savladavši svoju prvu pjesmu Devojka sokolu zulum čila sa samo pet godina.