Sudbina sestre Dade Polumente uistinu je potresna. Kada je riječ o osobnom životu Dade Polumente, često su u fokusu njegove ljubavne veze i brakovi, kao i njegova bliska veza sa stricem Šakom Polumentom. No, očito je da sestra Dade Polumente zauzima posebno i cijenjeno mjesto u srcu pjevača.

  • Dada Polumenta je na svoj životni put krenuo 1982. godine u Bijelom Polju, mjestu koje je do danas ostalo dom njegove obitelji. Dadova obitelj ostaje misterij, samo se šapuće o dvjema sestrama, Dalidi i Dajani, i još nedokučivijim detaljima oko Dajanine tragične sudbine. Dado je izrazio uvjerenje da je Diana božanski odabrana, smatrajući je velikim izvorom radosti za cijelu njihovu obitelj. Opisao je njezinu jedinstvenu sposobnost komuniciranja očima i primanja znanja dušom i srcem.

U nedavnom gostovanju u emisiji “Na terapiji kod Slavice Đukić Dejanović” na Blic TV-u, Dado Polumenta ispričao je srceparajuću priču svoje sestre Diane. Kao i svako drugo dijete, na svijet je došla kao normalna beba. Međutim, kada je napunila tri mjeseca, doživjela je jaku temperaturu od 42 stupnja Celzijusa. Nažalost, zbog liječničke pogreške liječnici su dali pogrešnu injekciju, što je rezultiralo paralizom 60 posto njezina mozga.

  • Unatoč neumoljivim naporima njezinih roditelja da pruže pomoć, višestruke operacije su joj obavljene bez uspjeha, kako je osoba spomenula. Postupno su se sve tjelesne funkcije počele pogoršavati. Posljednja tri desetljeća za kretanje se oslanjala na invalidska kolica. Muke i muke koje su prošli moji roditelji i ona sama su neopisive. Razgovarati o tim stvarima doista je izazovno. Sestra Dada Polumente je imobilizirana i nema sposobnost komunikacije ili percepcije zvuka.

Dado je izrazio duboku zahvalnost za vrijedne lekcije koje je od nje naučio, a koje obuhvaćaju spoznaje o životu i ljudskosti. Smatrao je to božanskim blagoslovom koji mu je dopuštao da cijeni svaki korak, kao i najjednostavnije užitke, kao što je samostalno ispijanje gutljaja vode. Pjevač je prošlog ljeta sa sestrama uživao na moru, što ga je potaknulo da podijeli iskrenu objavu popraćenu grupnom fotografijom. I meni i mojim najdražima pričinjava neizmjernu radost kada imamo priliku najjednostavnijim gestama pružiti joj najveću sreću.

  • Damir Dado Polumenta, renomirani crnogorski pop-folk umjetnik, ima istaknutu poziciju kao pjevač, producent, aranžer i tekstopisac. Uspon slave dogodio se 2008. godine kada je sa svojim stricem Šakom Polumentom surađivao na zanosnom duetu “Ljepša iz noći”. Bijelo Polje je rodno mjesto ovog talentovanog pojedinca, 29. avgusta 1982. godine. Dadovo putovanje u svijet glazbe počelo je u mladosti, gdje se okušao u raznim instrumentima kao što su bubnjevi, klavijature i harmonika prije nego što je konačno nastavio karijeru pjevača.

Godinu 2001. obilježio je izlazak njegovog nastupnog albuma “Jasmina”, koji ga je izbacio na užurbanu glazbenu scenu Beograda. No, 2008. godine njegova karijera doživljava monumentalan pomak izdavanjem top pjesme “Ljepša od noći” u suradnji sa svojim stricem Šakom Polumentom. Ovaj je singl pobrao široko priznanje, zaradivši Dado brojna priznanja i postavio pozornicu za njegov naredni album, “Zauvijek tvoj”, koji je duboko odjeknuo među njegovim predanim fanovima. Tijekom svoje slavne karijere, Dado je prikupio impresivnu diskografiju koja se sastoji od sedam studijskih albuma, niza singlova i dueta, a čak je pokazao i svoje lirsko umijeće ispisujući riječi za mnoge vlastite skladbe.

  • Rođen 1982. u Bijelom Polju, u Crnoj Gori, Dado Polumenta je u svijet glazbe ušao u mladosti. Odrastajući uz poznatog strica Sakiba Šaku Polumentu, istaknutog pjevača narodne muzike u regiji, i tetku Azru Polumentu, vještu muzičarku, Dadova strast prema muzici je procvjetala. Sa samo četiri godine počeo je pokazivati ​​svoj vokalni talent, osvajajući publiku na školskim priredbama i natjecanjima. Već u ranim godinama Dado je svojim izuzetnim glasom dobio cijenjeno priznanje “Prvi glas Bijelog Polja”.