Postoji ruski trik koji se stalno koristi za učinkovito zagrijavanje stopala u cipelama, čak i na ekstremnim temperaturama od -30 stupnjeva. Začudo, jedini uvjet je predmet koji svi obično odbacuju…

Neprestano se borite s hladnim nogama unatoč tome što nosite zimsku obuću? Unatoč upozorenjima meteorologa na nadolazeće hladno vrijeme i nagli pad temperatura u Srbiji tijekom siječnja, mnogi od nas nisu bili spremni dočekati dolazak snijega i leda nakon toplog prosinca. Napuštanje udobnosti doma po ovom lošem vremenu daleko je od ugodnog iskustva jer se susrećemo s raznim neugodnostima poput tromog gradskog prijevoza, nezgrapnih slojeva odjeće koje je izazov nositi na leđima i cipela koje, unatoč navodnom pristajanju i izolacija, ne osiguravaju toplinu našim stopalima.

Kada se vani suočite s niskim temperaturama, postoji pametan trik kako da vaša stopala budu topla, a najbolje od svega je to što vam treba samo običan kućni predmet. Prazan tetrapak nakon konzumiranja soka možda bi se činilo razumnim baciti u smeće. Međutim, savjetujem vam da to ne činite jer postoji genijalna metoda za njegovu prenamjenu. Ova tehnika, koju Rusi naširoko koriste tijekom zimske sezone, nudi rješenje za održavanje topline vaših stopala stvaranjem sloja “izolacije” u vašim cipelama ili čizmama. Primjenom ovog pametnog trika možete učinkovito zaštititi svoja stopala od jake hladnoće.

Za početak, započnite s rezanjem i otvaranjem posude od tetrapaka, pazeći da je temeljito oprana i osušena. Nastavite s crtanjem obrisa uloška cipele na tetrapak i pažljivo ga izrežite. Zatim izvadite postojeći uložak iz zimskih cipela ili čizama i zamijenite ga domaćim uloškom od tetrapaka, pazeći da strana folije bude okrenuta prema gore. Na kraju ponovno umetnite originalni uložak na onaj domaće izrade. Ova jednostavna, ali učinkovita tehnika učinkovito će zadržati toplinu, štiteći vaša stopala od hladnoće i održavajući toplinu.