Na Badnjak pravoslavni kršćani diljem Srbije i svijeta sudjeluju u tradiciji paljenja božićnih svijeća ispred crkava. Ova prastara praksa privlači značajno mnoštvo građana i svećenstva, što rezultira živahnom i živahnom atmosferom. Brojne javne osobe na svojim platformama društvenih medija podijelile su snimke vlastitog božićnog slavlja, nudeći svojim pratiteljima pogled na svečanosti koje se odvijaju u njihovim domovima. Među značajnim ličnostima nedvojbeno je najviše zanimanja i intriga pobudila prva dama Srbije.

Blagdansko ozračje u rezidenciji Tamare Vučić na Badnjak je potpuno spremno! Cijenjena prva dama Srbije pomno je pripremila ugodan blagdanski zalogaj za svoju obitelj, pokazujući svoju najveću privrženost cijenjenoj tradiciji. Iz fotografije koju je podijelila na njezinom Instagram profilu uočili smo da je blagdanski stol okićen badnjakom, suhim voćem, jabukama, posnim kolačima i božićnim žitom, a sve su to značajni elementi blagdana.

Dok su bježali pred Herodovom vojskom, Marija i Josip susreli su farmera usred sjetve pšenice, a Marija ga je ljubazno zamolila da obavijesti vojnike da su već otišli. Prema tvrdnjama vjernika, kada su vojnici stigli, dogodio se nesvakidašnji događaj – pšenica, kojoj su inače potrebni mjeseci da naraste, odmah je proklijala i sakrila ih, navodeći vojnike da povjeruju da su oni koje su progonili već otišli, zbog čega su napustili svoje traži.

Božićna pšenica, iako služi kao zapanjujući središnji dio tijekom blagdanske sezone, ima duboku simboliku koja nadilazi njezinu estetsku privlačnost. Utjelovljuje koncepte plodnosti, ciklične prirode života, pomlađivanja, obilja i iščekivanja obilne žetve u nadolazećoj godini. Važno je napomenuti da Badnjak ima veliki značaj u kršćanskoj vjeri kao proslava rođenja Isusa Krista. Ovu blagdansku prigodu obilježava tradicija unošenja božićnog drvca u dom, koje služi kao simbol dobrog zdravlja, sreće i blagostanja.