Ako ste i Vi jedna od onih osoba koja vjeruje samo u lijekove na prirodnoj bazi i pokušavate svaki zdravstveni problem da riješite nekim namirnicama, imamo jednu savršenu kombinaciju za Vas. Sigurno niste nikada pomislili da ovo dvoje pomiješate, ali se savršeno slažu jedno uz drugo.

Tijekom procesa otkopavanja faraonova tijela unutar piramide, pojavilo se zapanjujuće otkriće. Pokraj faraonovih ostataka pronađena je besprijekorno očuvana posuda s medom koja nije pokazivala znakove raspadanja unatoč starosti od preko 3000 godina. Ovo izvanredno otkriće pružilo je neporeciv dokaz faraonove izvanredne razine fizičkog blagostanja.

Nekonvencionalno sparivanje meda i sode bikarbone izazvalo je značajno zanimanje zbog potencijala poboljšanja cjelokupnog zdravlja i jačanja imunološkog sustava. Stručnjaci nagađaju da kombinacija meda i sode bikarbone ima golem potencijal u borbi protiv teških bolesti, a neki čak tvrde da njezina učinkovitost nadmašuje učinkovitost tradicionalnih medicinskih intervencija.

Izvanredan učinak na stanice raka proizlazi iz jedinstvene interakcije između ova dva sastojka. Kada se med i soda bikarbona pomiješaju, tipična sklonost stanica raka prema šećeru se preokreće. Djelujući kao magnet, med mami maligne stanice koje imaju veću potrošnju glukoze u odnosu na zdrave stanice. Korištenjem ove posebne značajke, soda bikarbona se može posebno usredotočiti na te štetne stanice i spriječiti ih, učinkovito zaustavljajući njihov rast.

Prednosti korištenja ove mješavine nadilaze samo liječenje raka, jer također djeluje kao vrlo učinkovit pristup pročišćavanju tijela. Naš moderni urbani stil života, u kombinaciji s čimbenicima kao što su stres, konzumacija alkohola i pušenje, može imati štetne učinke na naše opće dobro. Međutim, alkalna svojstva meda i sode bikarbone stvaraju okruženje koje je nepovoljno za štetne bakterije i nezdrave stanice, čime se promiče opće zdravlje i detoksikacija.

  • Kako biste pročistili svoje tijelo, jednostavno slijedite ovaj nekomplicirani recept za detoksikaciju: pomiješajte jednu žličicu sode bikarbone s tri žličice meda. Pustite da se smjesa postupno otopi u ustima tijekom 24 sata. Preporučljivo je ovaj tretman provoditi jednom tjedno. Nakon dva mjeseca napraviti pauzu od tretmana, a po potrebi se može ponoviti. Prije traženja bilo kakvog alternativnog liječenja, osobito za ozbiljne bolesti, ključno je potražiti savjet liječnika.

Iako kombinacija meda i sode bikarbone može poboljšati konvencionalne medicinske pristupe, nikada se ne smije smatrati zamjenom za njih. Korijeni meda mogu se pratiti do vremena kada su pčele i cvijeće koegzistirali u savršenom skladu. Izvanredna svojstva ove guste, sjajne tvari brzo su otkrili pojedinci koji su prepoznali njezinu vrijednost kao hranjivog izvora hrane.

Dok se određene sorte meda mogu razlikovati ovisno o cvjetovima koje marljive pčele posjećuju, sastav meda od bagrema, livadnika ili kestena ostaje dosljedan. Iznenađujuće, samo žličica meda sadrži skromnih 64 kalorije, ali donosi znatnu količinu energije. Ovaj mali dio je bez masnoće ili kolesterola, ali prepun je obilja vitamina A, D, C, E i K.

Uvrštavanjem meda u našu svakodnevnu prehranu, možemo poduzeti proaktivne mjere za poboljšanje opće dobrobiti. Neka bude nedvosmisleno jasno da smo krajnje ozbiljni po ovom pitanju. Međutim, bitno je znati da se med ne smije davati dojenčadi mlađoj od godinu dana zbog mogućeg rizika od alergijskih reakcija. Nisu krive same pčele, već onečišćenje koje stvaraju ljudi i prodire u pelud.

Uživanje u izvanrednom, sočno slatkom osjećaju meda nudi neusporedivo osjetilno putovanje. Nadalje, otkrili smo ukupno sedam uvjerljivih opravdanja za uključivanje meda u svakodnevne obroke. Osobe koje pate od alergija na pelud mogu pronaći utjehu u konzumaciji meda. Imunizirajuća svojstva meda proizlaze iz količine peludi u tragovima koju tijelo prepoznaje kao potencijalnu prijetnju.

Kako biste se zaštitili od alergija, preporuča se uključiti med u zimsku prehranu, čime ćete svom tijelu dati dovoljno šanse da ojača svoj obrambeni sustav. Za vaše cjelokupno zdravlje ključno je da med koji konzumirate potječe iz vašeg lokalnog područja. Zbog vaše specifične osjetljivosti na pelud u vašem području, ključno je poduzeti ovu mjeru opreza.

  • Uzmite u obzir činjenicu da med ima sposobnost održavanja svježine daha tijekom cijele proljetne sezone, te vam tako omogućuje da kroz ovo doba godine preživite bez neugodnih simptoma neprestanog curenja nosa i nadraženih, crvenih očiju. Današnji dan je ispunjen neprekidnim nizom obveza, zbog čega je univerzalni izazov pronaći priliku za praktično upravljanje financijskim odgovornostima pomoću mobilnog uređaja.

Kako bismo obnovili iscrpljenu razinu energije, često se oslanjamo na dodatnu šalicu kave i dodatni komadić čokolade. Nažalost, to nam remeti san zbog utjecaja šećera i kofeina, što rezultira osjećajem umora.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here