Prema riječima Željka Mitrovića, njegov otac je odrastao u kući u kojoj se snimala najtužnija srpska serija, pa je tako i otac Željka Mitrovića. Željko Mitrović, istaknuti lik “ružičaste televizije”, posjeduje izuzetno jedinstven životni narativ. Do trenutka kad je dosegao svoj 50. rođendan, postigao je ono o čemu prosječna osoba može samo maštati. Nepoznata je činjenica da Željko Mitrović crpi neizmjernu inspiraciju od svog oca. Ogromno bogatstvo koje je stekao vlasnik Pink televizije je poznata činjenica.

  • Osim toga, mora se napomenuti da posjeduje duboki osjećaj suosjećanja za čovječanstvo i da je posvetio brojne godine dobrobiti djece kojoj nedostaje podrška roditelja. Željko Mitrović dosljedno organizira i prati djecu iz domova na ljetovanju i zimovanju, osiguravajući im nezaboravna iskustva. Uz želje za ugodan provod, svakom štićeniku poklanja kuvertu s određenim iznosom džeparca. Željko Mitrović, čiji je vlastiti otac proživio djetinjstvo lišeno roditeljske figure, nastoji razveseliti siromašnu djecu organizirajući mnoštvo aktivnosti, opskrbljujući ih hranom i odjećom te velikodušno darivajući ih. U masama je manje poznata činjenica da se Željko aktivno bavi humanitarnim radom. Osvrćući se na svoja filantropska nastojanja, jednom je rekao: Pripovijest za mene ima duboko emocionalno značenje, uglavnom zbog činjenice da je moj otac iskusio djetinjstvo lišeno roditeljskog vodstva.

Svoje formativne godine proveo je u Kazneno-popravnom domu “Vasa Stajić”. Film “Sivi dom” nastao je kao odraz njegova osobnog puta. 2000. godine preminuo je Dragan Mitrović, otac Željka Mitrovića. Nedavno je Željkova majka Milka proslavila 84. rođendan, a po običaju u njezinoj se kući okupila njihova obitelj kako bi joj od srca poželjeli dobro i dugovječnost. Željko Mitrović, srpski glazbenik te tvorac i vlasnik Pink televizije i City Recordsa, naširoko se smatra medijskim majstorom i jednom od najutjecajnijih osoba u srpskoj industriji zabave.

  • Rođen 31. svibnja 1967. u Beogradu, njegov utjecaj na terenu je neosporan. Željkovi roditelji su majka Milka i otac Dragan koji je preminuo 2000. godine. Obrazovanje je stekao u rodnom gradu, pohađajući osnovnu školu i gimnaziju. Iako je prvo studirao pravo, studij nije završio. Željko je želio pohađati Berklee Jazz Academy, no u tome ga je spriječio trošak od 30.000 dolara. Kako bi unaprijedio svoje znanje, studirao je engleski jezik u području menadžmenta na Berlici, a istovremeno je pokrenuo vlastiti posao. Željko se 1990. godine oženio pjevačicom Sonjom Mitrović Hani. Kći Sandra rodila im se 1991. godine, a dvije godine kasnije i sin Aleksandar. Par se razveo 1994., ali je zadržao prijateljski odnos. Željko je Sonji ljubazno ustupio studio koji je osnovao 1988. Od 1995. u sretnom je braku s Milicom (rođ. Pašić), koja trenutno radi kao direktorica programa i glazbena urednica Televizije Pink.

Zajedno su 2000. godine dočekali kćer Kristinu, a godinu dana kasnije rodila im se kći Andrea. U prosincu 2010. Željko je doživio pogoršanje zdravlja i dobio je dijagnozu rijetke vrste anemije poznate kao aplastična anemija. Bio je na dvomjesečnom liječenju u renomiranoj njemačkoj onkološkoj bolnici “Maltezer St. Francis”, uz brižnu njegu dr. Nadežde Basara, rođakinje njegove bivše supruge. Nakon toga, odlučio je unajmiti vilu u Hamburgu i nastavio primati liječnički nadzor dodatnih mjesec dana.

  • Liječnici su njegovo stanje pripisali njegovom nedavnom napornom radnom rasporedu, koji se često protezao i do 20 sati dnevno. Sveobuhvatni pregledi potvrdili su da Željko nema rak, leukemiju, hepatitis ili HIV, a ocijenjeno je da su mu organi u izvrsnom zdravlju. U medijima su se pojavila nagađanja koja sugeriraju da je njegova bolest možda uzrokovana korištenjem opijata. Početkom 2011. Željko je dao izjavu u kojoj je ustvrdio da mu je netko dirao hranu i piće zbog čega je obolio od aplastične anemije. Iz predostrožnosti je pojačao mjere osiguranja i otkazao radni odnos stotinjak osoba koje su o njemu širile glasine. Nakon što je posumnjao da je otrovan, samoinicijativno je podnio kaznenu prijavu policiji protiv više osoba.

Kako bi pružio dokaze, dobrovoljno je ostavio svoju koštanu srž i kosu u bolnici za potrebe testiranja. Rezultati su potvrdili da su Mitrovićevi protivnici koristili šifrirane poruke za komunikaciju tijekom reality programa koji su se emitirali na drugom kanalu. Nagađalo se o potencijalnoj upletenosti Lole, sestre njegove supruge, ali i njenog supruga Zlatka Krmpotića te Jure Zorčića, novog direktora televizije Pink Sl.