Lepa Lukić, renomirana pjevačica s dugom i uspješnom karijerom, posjeduje obilje dragih uspomena i zadivljujućih anegdota iz svojih bogatih turneja s kolegama glazbenicima. Kroz svoje pripovjedačko umijeće, Lepa ima nevjerojatnu sposobnost da izazove suze kod svoje publike, a istovremeno uspijeva izmamiti osmijehe na njihova lica divnim anegdotama, poput one koja uključuje Stanišu Stošića.

  • Voditeljica se tijekom jedne emisije zaintrigirala i raspitivala o incidentu, što je izazvalo dirljiv odgovor Lepe. Doista! Iz backstagea okupljaju se oni kojima su glazbenici dragi, svatko u svom gradu, jedni u jednom, drugi u drugom, treći u trećem gradu, pa makar netko od njih bio i nešto niži. Obavještavam ga o vašem otkriću, uvjeravajući ga da duljina njegove noge nije važna, jer se to svakome može dogoditi. Međutim, moram reći da je djevojka koju sam jučer vidio zaista zadivljujuća, ljepotom nadmašuje čak i pjevačicu. I tako je pjevačica započela priču, otkrivši detalj koji je izmamio grohotan smijeh svih prisutnih. Raspitujem se što mu je privlačno na njoj, ističući da i ona ima kraću nogu, a on je ipak odlučio biti s njom. On odgovara uz smijeh, govoreći: “Znaš kako je druga noga zapanjujuća.

” U ovom kontekstu, on se poziva na ljepotu jedne noge dok odbacuje značaj druge. Lepa prepričava ovu anegdotu. Vrijedi istaknuti da je Lepa Lukić, kraljica narodne glazbe, nedavno završila svoj posljednji solistički koncert u Beogradu. Tijekom nastupa iskoristila je priliku i recitirala pjesmu koju je sama napisala, posvetivši je svojim vjernim obožavateljima. Krećući od ishodišta, nailazim na račvanje puta, na kojem jedan put vodi prema periferiji sela, a drugi prema Beogradu. Serendipity mi je bio naklonjen jer je melodija zarobila moje srce, odvodeći me iz mog poznatog rodnog grada bez imalo pitanja.

  • U trenutku kad si čuo moju prvu pjesmu, bio si opčinjen mnome. Uzdigao si me u nebeske visine, gesta koju sam zaista zaslužila, jer sam žrtvovala sve i nijednom nisam požalila što sam ti otpevala serenadu – rekla je Lepa, glasom koji je podrhtavao od emocija, pre nego što je nastavila. U drugom stihu izražavam svoju duboku povezanost s rodnim mjestom i čežnju koju osjećam dok svoja sjećanja dijelim s drugima. Želim da svi znaju tko sam bio, da čuju priče o mom odrastanju. Sjetite se moga brata i naše majke, koja nas je odgajala kao siročad, pružajući nam ljubav i dijeleći čak i oskudnu koru kruha. Lepa Lukić, rođena kao Lepava Mušović, talentirana je srpska pjevačica poznata po izvođenju autorskih i novokomponiranih pjesama.

Rođena je 16. siječnja 1940. godine u selu Miločaj kod Kraljeva. Tragično, kada je imala samo dvije i po godine, njen otac Radisav poginuo je u saobraćajnoj nesreći. Njena majka Milosija poživjela je do 94. godine, umrla je 2007. godine, a njen stariji brat Ratko preminuo je 2006. godine. Odrastajući u siromaštvu, često su gladovali, ali je Lepina nestašna narav često dovodila do toga da bude kažnjavana, dok je njen mirni brat Ratko ostao neozlijeđen.

  • S deset godina preuzela je odgovornost za obavljanje kućanskih poslova kako bi pomogla svojoj marljivoj majci. U djetinjstvu je imala strast prema pjevanju i često je nastupala pred ogledalom, stvarajući koreografiju uz svoje pjesme. Idolizirala je poznatu pjevačicu Nadu Mamulu. Njezina je majka podržavala njezin talent tako što ju je vodila na natjecanja, na kojima je stalno pobjeđivala. Pohađali su i mjesečne radijske audicije. Iako se njezin brat u početku protivio njezinoj karijeri, majka i ona uspjele su ga nagovoriti da se predomisli. Jednog dana, pjevajući na berbi grožđa u Aleksandrovcu, privukla je pažnju kompozitora Petra Tanasijevića. Prišao joj je i ponudio joj da snimi pjesmu “Od izvora dva putića”.Uzbuđena je potpisala ugovor s producentskom kućom PGP RTB koja joj je osigurala stan u Sarajevskoj ulici. Dogovor je bio da će to platiti prihodima od prodaje svojih ploča. Istini za volju, to je i postigla u idućoj godini.