Proces odabira odgovarajućih dodataka može biti zbunjujući zbog obilja dostupnih izbora, od kojih svaki ima svoju posebnu ulogu u podržavanju različitih tjelesnih funkcija. U različitim razdobljima života, biološke potrebe žena u 30-ima, 40-ima ili 50-ima značajno variraju. Odlučivanje o najprikladnijim vitaminima i dodacima može biti težak zadatak. Kako bismo ublažili ovaj izazov, proveli smo opsežna istraživanja kako bismo identificirali bitne vitamine i dodatke prehrani koji bi trebali imati prioritet u svakoj fazi života.

Hranjiva tvar poznata kao folna kiselina neophodna je za održavanje dobrog zdravlja.
U smislu biologije, žene u tridesetima su kategorizirane kao žene u reproduktivnoj fazi. Folna kiselina, koja se alternativno naziva folat ili vitamin B9, igra ključnu ulogu u promicanju funkcije mozga i staničnog rasta, poboljšava verbalnu tečnost i pamćenje, a vjeruje se da ima pozitivan učinak na raspoloženje. Njegov značaj posebno je naglašen za žene koje razmišljaju o trudnoći ili one koje već trude, što ga čini bitnom komponentom prenatalnih dodataka prehrani.

Željezo : Žene u svojim 30-ima trebaju dati prednost dodacima željeza jer ono igra ključnu ulogu u njihovom cjelokupnom zdravlju. Uobičajeno je da su žene koje imaju ograničen unos mesa, bave se sportom, trudne su ili imaju umjerene do teške menstruacije izložene riziku od nedostatka željeza.

Vitamini C i E poznati su po svojim antioksidativnim svojstvima : Podržavajući zdravu kožu iznutra, vitamini C i E služe kao snažni antioksidansi. Vitamin C pomaže u jačanju imunološkog sustava i poticanju proizvodnje kolagena, koji igra ključnu ulogu u održavanju mladenačke, gipke i otporne teksture kože. Antioksidativna svojstva vitamina C i E također pridonose dugoročnom očuvanju zdravlja kože.

Kada dođete u četrdesete, važnost vitamina D postaje sve značajnija : Korištenje ribljeg ulja postalo je sve popularnije zbog brojnih zdravstvenih dobrobiti. Tijekom ove specifične faze, žene se pripremaju za prijelaz u predmenopauzu, fazu koja dolazi prije menopauze, i mogle bi se početi susresti s valunzima. Uključivanje ribljeg ulja, koje je bogato korisnim omega-3 masnim kiselinama, u njihovu rutinu može biti izvrstan način da žene promiču svoje cjelokupno zdravlje tijekom ovog razdoblja. Uz to, riblje ulje pruža vrijednu podršku zdravlju srca i mozga, dva ključna aspekta dobrobiti koji postaju sve važniji kako žene prelaze tridesete.

Kombinacija različitih vitamina B skupine obično se naziva kompleksom vitamina B : Grupa vitamina poznata kao kompleks vitamina B sastoji se od osam različitih vitamina, naime tiamina (B1), riboflavina (B2), niacina (B3), pantotenske kiseline (B5), vitamina B6, biotina (B7), vitamina B12 i folna kiselina. Zajedno i pojedinačno, ovi vitamini B igraju ključnu ulogu u promicanju optimalnog raspoloženja, probave, sna i razine energije pomažući u pretvaranju hrane u iskoristivo gorivo.

U 50-ima je važno dati prioritet očuvanju postojećeg zdravlja kostiju :  Menopauza, značajan prijelaz koji utječe na fizičko stanje žena u pedesetima, zahtijeva uključivanje posebnih dodataka prehrani u njihov dnevni režim. Esencijalne hranjive tvari za žene ove dobne skupine uključuju vitamin D, kalcij, kurkumu i omega-3 masne kiseline. Kombinacija vitamina D i kalcija neophodna je za održavanje optimalnog zdravlja.
Žene u 50-ima imaju velike koristi od vitamina D, budući da igra ključnu ulogu u jačanju zdravlja kostiju. Pospješujući apsorpciju kalcija iz hrane, vitamin D pomaže u održavanju jakih i zdravih kostiju. Kombinacija vitamina D s kalcijem dodatno doprinosi očuvanju optimalnog zdravlja kostiju.

Biljni lijek poznat kao crni kohoš nadaleko je poznat po svojim potencijalnim zdravstvenim prednostima. Ovaj dodatak se često predlaže zbog njegove sposobnosti da pruži dobrobiti poput hormonske podrške i promicanja zdravog starenja. Kurkuma, za žene u 50-ima kurkuma je izvrstan dodatak prehrani. Posjeduje moćna antioksidativna svojstva koja su znanstveno potvrđena u promicanju cjelokupnog zdravlja i dobrobiti mozga.