Prema riječima talijanske glumice, njezini unuci nose titulu najljepših na svijetu. Iako je blagoslovljena s njih četvero, njezin prvi izvor radosti bila je Lucia, koja je ime dobila po svojoj poznatoj baki. Sofia Loren, renomirana talijanska glumica, učvrstila je svoj status jedne od najlegendarnijih diva u analima globalne kinematografije, vješto upravljajući delikatnom ravnotežom između svog osobnog života i vrlo zavidne karijere koja obuhvaća Europu i Hollywood.

Ne samo da je cijenjena osoba u svijetu kinematografije, već je također ostvarila uloge voljene supruge i odane majke svoje dvoje djece, Karla Pontija Mlađeg i Edoarda Pontija, koji su rođeni u njezinoj vezi s producentom Karlom Pontijem, ljubav njenog života. Godine 2020. Sofija je za Financial Times istaknula da je blagoslovljena prisutnošću velike ljubavi svaki dan, budući da joj je njezino dvoje djece pružilo radost da ima unuke.

Glumica je 12. svibnja 2006. prvi put doživjela radost postati baka. Njezin suprug Saša Aleksander, koji je srpskog podrijetla i zove se Suzana Drobnjaković, na svijet je poželio njihova mlađeg sina Edoarda. Kasnije su bili blagoslovljeni rođenjem Lucije, koja je u čast svoje voljene bake dobila ime Sofija. Za vrijeme odsutnosti Saše Aleksandra u drugom stanju, Edoardo je marljivo stvarao zbirku pjesama posvećenu svojoj kćeri, koja je u konačnici doživjela objavu 2018. godine pod naslovom „Pisma mladog oca.

Sin Sofije Loren, govoreći na Milwaukeejevom 89.7 FM prije nekoliko godina, otkrio je da su ova pisma nalik pjesmi bila namijenjena njegovoj kćeri, služeći kao opsežan vodič o životu, ljubavi i sjećanju. Odrastanje Lucije Sofije Ponti bilo je zaštićeno od javnosti, a njezina je obitelj često dijelila vizualne dokaze idiličnog obiteljskog života. Saša se nedavno ponosila objavom da je njezin dragi primljen na Sveučilište Brown, ovjekovječivši dirljiv trenutak kada je Lucija otkrila da joj se sprema upis na jednu od najboljih svjetskih akademskih institucija.

Saša je jednom prigodom otkrila da je s kćeri bila na koncertu Taylor Swift u Inglewoodu, gdje su ona i Lucija pokazale svoje plesno umijeće. Ples zauzima značajno mjesto u životu Sofije Loren, unuke, koja se od djetinjstva aktivno bavi plesnim natjecanjima, pokazujući svoju strast godinama. Nakon rođenja kćeri Lucije, Karl Ponti Mlađe i njegova supruga Andrea Mesaroš Ponti godinu dana kasnije dobili su sina Vittorija, a 2012. dobili su kćer Beatriču. Saša i Edoardo su 2010. godine na svijet poželjeli sina Leonarda. Unuci Sofije Loren, koji su svi rođeni u Ženevi, žive s njom i dijele snažnu vezu sa svojom bakom. Često joj se pridružuju na značajnim prekretnicama, prateći je na prestižnim dodjelama nagrada i svečanim otvorenjima njezinih restorana.

U intervjuu za Today, glumica je izrazila nepokolebljivu odanost svojoj obitelji, izjavivši: “Cijelo moje postojanje vrti se oko njih.” Nadalje je dodala: “Bez sumnje, moji unuci su oličenje ljepote, nadmašujući sve druge kojima sam ikada svjedočila. Svako preuzimanje, bilo cijelog teksta ili samo dijela, zajedno s foto ili video sadržajem, strogo je zabranjeno osim ako izvor i autor nisu navedeni i povezani, te u skladu s uvjetima korištenja WMG-a i propisima. navedeno u Zakonu o javnom informiranju i medijima.