U svojim dvadesetima susrela se s početnim nizom izazova. Jovana Joksimović je bezbroj godina omiljena pojava na televiziji, poznata po svom zaštitničkom držanju. Svojim zanosnim osmijehom i neodoljivim šarmom osvojila je srca milijuna gledatelja uz njihove ekrane. Unatoč prvenstvenom fokusu na vijestima, ona unosi pozitivnu energiju u svaki segment ostavljajući upečatljiv dojam na svoju publiku. Mnogi su je uspoređivali s poznatom glumicom Juliom Roberts, ističući njihove slične vitke figure, bujnu kosu i blistav osmijeh.

  • Unatoč trenutnom uspjehu Jovane u poslovnom svijetu, njezin put nije uvijek bio bez prepreka. Malo je poznato da je odgajana u klasičnoj beogradskoj obitelji i da je imala privilegiran odgoj. Kao što je već spomenula, ovaj udoban način života možda ju je doveo do toga da postane pomalo samozadovoljna. Iznimno sam ponosan na činjenicu da su i očeva i majčina generacija iz Beograda, pa tako i Čukunbaba, svi su ovdje rođeni i odrasli. Za nas je bila privilegija živjeti u stanu našeg pradjeda u živopisnom naselju Dorćol. Mama me uvijek upozoravala da budem oprezan jer će me, iako sam gradski stanovnik, na fakultetu prestići oni iz unutrašnjosti.

Tada nisam u potpunosti shvatio značaj njenih riječi, ali neosporno je da smo mi Beograđani skloni samozadovoljstvu. Iako moji roditelji imaju pozamašne plaće, često smo se našli u situaciji da mučimo hranu na stolu, otkrila je voditeljica emisije Iz profila. Tijekom studija, Jovana je naišla na početni niz prepreka dok je istovremeno uživala u živahnom društvenom životu. Pri upisu na Ekonomski fakultet Jovana je odlučila da joj treba odmor. “Prvi put sam razmišljala o mogućnosti da ne krenem odmah u prvu godinu i tada su mi roditelji ukinuli džeparac.

  • Dakle, iako sam jedinac, nisam razmažena! Tada sam shvatila Nisam imala dovoljno novca ni za piće, da sam shvatila nužnost traženja posla, dakle, ili su ti roditelji dopustili da živiš luksuzno i ​​pretvaraš se da si važna žena u Beogradu, bez ikakvog obrazovanja, ili. tjeraju te na posao”, objasnio je voditelj. Godine 2001. Jovana je započela karijeru na BK televiziji, gdje je preuzela kormilo originalnih programa usmjerenih oko filmske industrije, počevši od “Trailera” do “Blockbustera”. Od tada je krenula u razne projekte, a danas se s ponosom može osvrnuti na svoja postignuća.

Trenutno je voditeljka emisije “Uranak” na K1 i cijenjena je funkcija glavne i odgovorne urednice novinske agencije Tanjug. Jovana Joksimović, nekada Janković, poznata je srpska televizijska voditeljica. Rođena 25. travnja 1981. u Beogradu, tamo i danas živi. U sretnom je braku s hvaljenim pjevačem Željkom Joksimovićem. Jovanini roditelji, Jelena i Jovan, bili su cijenjeni profesori na Strojarskom fakultetu. Od svoje dvanaeste godine posvetila se treninzima rukometa i tri godine uzastopno nosila prestižnu titulu najbolje igračice Srbije. Jovana je uspješno završila studij na Umjetničkoj akademiji BK Sveučilišta, smjer umjetnički menadžment.

  • Tijekom svog putovanja bila je pet godina u ljubavnoj vezi s Aleksandrom Zeremski, bivšom direktoricom BK televizije. Početkom ljeta 2008. objavljene su njihove zaruke, no nažalost, samo petnaestak dana kasnije njihovoj je vezi došao kraj. Nakon sudjelovanja na Eurosongu, Jovana je započela novu vezu sa Željkom Joksimovićem. Dana 14. veljače 2011. radosno su objavili zaruke, da bi se samo tri dana kasnije suočili s nesuglasicama i rastali. U ožujku te godine kružile su glasine da je Jovana u vezi s košarkašem Aleksandrom Sašom Đorđevićem. U znak podrške, Željko je brzo stao u obranu bivše partnerice, što je dovelo do njihovog brzog pomirenja.