O porodici Novaka Đokovića se zna skoro sve ali je malo ko znao da njegova majka ima rođenu sestru. Dijana Đoković dosljedno je otvorena za dijeljenje intimnih aspekata svog života s javnošću, uključujući svoj osobni put prihvaćanja vjere i razloge koji stoje iza toga. Naime, Vinkovci su rodno mjesto kćeri Zdenka i Elizabete Žagar, koja se zbog vojnih zanimanja roditelja često selila.

 

Nakon Zdenkova zaposlenja u Prištini, obitelj je bila prisiljena preseliti se na Kosovo i Metohiju. Ipak, njegova supruga i kćeri nisu našle zadovoljstvo u novom okruženju, zbog čega su četiri godine boravile u Nišu. Po povratku u Beograd, Dijana je uspješno završila školovanje u Osnovnoj školi “Sedam sekretara SKOJ-a”. Baveći se raznim atletskim aktivnostima, bavila se plivanjem, odbojkom, a s 11 godina počela je i skijati. Nakon završene osnovne škole uspješno je završila srednju kemijsku školu te potom upisala Tehnološki fakultet. No, nakon što je otkrila da joj taj smjer ne odgovara, odlučila se prebaciti na Fakultet fizičke kulture. Nažalost, njeno školovanje je završilo kada je otkrila da je nenamjerno upisala sveučilište koje se nalazi u drugoj državi.

Dijanina sestra Sandra udata je za Zorana Terzića, odbojkaškog trenera. Sandra, Dijanina mlađa sestra, rijetko se spominje u razgovoru, no njihova česta zajednička pojavljivanja dokaz su njihove snažne veze. Uistinu je zadivljujuće promatrati nevjerojatnu sličnost između njih dvoje, unatoč maloj razlici u godinama. Iz Novakova obraćanja Zoranu na obilježavanju njegovih dvadeset godina uspješnog treniranja može se naslutiti prisutnost prešutnog shvaćanja da se u javnosti ne govori o obiteljskim vezama.

– Zorane, želim ti od srca čestitati na izuzetnim uspjesima koji su obilježili tvoju profesionalnu karijeru u proteklih dvadeset godina. Iako dijelimo osobnu vezu koju ste zamolili da ostane povjerljiva, obratit ću vam se na profesionalan način da vam izrazim svoju zahvalnost u ime svih sportaša. Vaša nepokolebljiva predanost, strast i duboka ljubav prema odbojci i sportu u cjelini služe nam kao neizmjeran izvor inspiracije. Nesumnjivo ste jedan od najuspješnijih trenera u Srbiji i cijeloj regiji, zaslužan za najveća priznanja. Molim te, znaj da gajim duboku naklonost prema tebi i upućujem najtoplije pozdrave, dragi ujače.